2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Apie projekto eigą

*print*

Archyvas

 

2009-10-16Prie projekto prisijungė Lietuvos kultūros sostinė

Plungės rajono savivaldybės mero patarėja Diana Saukalienė šiandien susisiekė su Lietuvos žurnalistų sąjunga ir pranešė, kad Lietuvos kultūros sostinė Plungė taip pat rengiasi Konstitucijos egzaminui.

2009-10-16Vilniaus rajono savivaldybė aktyviai palaiko Konstitucijos egzamino idėją

Tokią žinią projekto organizatoriai gavo iš egzamino koordinatorės Vilniaus rajone Krystynos Repečkienės. Jos teigimu, savivaldybė pasirengusi egzaminui ir tikisi aktyvaus piliečių dalyvavimo.

2009-10-16Šilutės savivaldybė egzaminui pasirengusi

Konstitucijos egzamino koordinatorė Ingrida Jokšienė, Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė, pranešė, jog Šilutės savivaldybė egzaminui taip pat pasirengusi.

2009-10-16Lazdijuose egzaminą koordinuos ir komisijai vadovaus teisininkė

Lazdijų rajone Konstitucijos egzamino koordinatore ir vertinimo komisijos pirmininke paskirta Jurgita Čeponytė-Sušinskienė, Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Juridinio skyriaus vyr. specialistė. Egzamino vieta: Lazdijų rajono savivaldybės administracinio pastato posėdžių salė, II a. (Vilniaus g. 1, Lazdijai).

2009-10-16Konstitucijos egzamino organizavimą šakiečiai patikėjo žurnalistei R.Grušienei

Šakių rajone už Konstitucijos egzamino organizavimą šiemet vėl atsakinga savivaldybės kalbos tvarkytoja Rimutė Grušienė. Anksčiau žurnalistinį darbą dirbusi R.Grušienė po praėjusių metų egzamino organizatoriams pateikė tokią statistiką: egzamine dalyvavo du seniūnai, du savivaldybės administracijos skyrių vedėjai, medikė, inžinierius, pedagogė, žurnalistė, trys Gelgaudiškio vidurinės mokyklos moksleivės ir vienas Kudirkos Naumiesčio gimnazijos gimnazistas.

2009-10-15Visaginas – tarp pirmųjų, pasirengusių egzaminui

Tarp pirmųjų, pranešusių apie pasirengimą Konstitucijos egzaminui, jau yra ir Visagino savivaldybė. Čia paskirti net du egzamino koordinatoriai.

2009-10-15Skuodo rajone vertinimo komisijai vadovaus meras

Šiandien LŽS gavo pranešimą iš Skuodo savivaldybės, kad čia Konstitucijos egzamino koordinatore paskirta Ramutė Adomaitienė, Skuodo rajono savivaldybės administracijos Kanceliarijos skyriaus vyriausioji specialistė. Po pietų koordinatorė jau pranešė, kad rajone pradėta platinti informacija apie būsimą egzaminą ir persiuntė jų parengtą kvietimą gyventojams.

2009-10-15Konstitucijos egzaminas nuteistiesiems primins ne tik teises, bet ir pareigas

2009 m. spalio 25 d. Lietuva minės svarbią sukaktį – sueis 17 metų Lietuvos Konstitucijai. Ta proga Teisingumo ministerija ir Lietuvos žurnalistų sąjunga, siekdamos įprasminti šią reikšmingą Valstybei datą ir suteikti visuomenei kuo daugiau informacijos apie su Konstitucija susijusias vertybes bei jų apsaugą spalio 24 d., šeštadienį, rengia jau tradicija tampantį Konstitucijos egzaminą. Jį laikyti jau antrą kartą kviečiami ir pataisos įstaigose bei tardymo izoliatoriuose atliekantys bausmę nuteistieji, o taip pat ir Kalėjimų departamentui pavaldžiose įstaigose dirbantys pareigūnai.

2009-10-15Rietavo savivaldybėje vertinimo komisijai vadovaus teisininkas

Konstitucijos egzamino vertinimo komisijai Rietavo savivaldybėje vadovaus Leonas Vespenderis, Rietavo savivaldybės administracijos Teisės ir finansų skyriaus vedėjas.

2009-10-15Prisijungė Šilalės rajono savivaldybė

Šilalės rajone Konstitucijos egzamino koordinavimas patikėtas dviems savivaldybės darbuotojoms. Praėjusiais metais šioje savivaldybėje buvo išrinkti du geriausi Konstitucijos žinovai, kurie iš 30 testo klausimų teisingai atsakė į 25: MINDAUGAS ARMONAS, Obelyno pagrindinės mokyklos istorijos mokytojas, ir AISTĖ MARIJA MACAITĖ, Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazijos mokinė.

2009-10-14Radviliškis taip pat pasirengęs egzaminui

LŽS pasiekė pranešimas iš Radviliškio rajono savivaldybės, kuriame informuojama apie pasirengimą Konstitucijos egzaminui.

2009-10-14Konstitucijos egzamino dalyviams

Šiemet Konstitucijos egzamino rengėja – LR Teisingumo ministerija – numatė kitokią projektą vykdymo tvarką. Konstitucijos žinias kviečiami pasitikrinti visi piliečiai, tačiau egzamino dalyviai bus vertinami pagal naujas tikslines grupes. Nesikeičia tik egzamino užduotys: pirmajame etape visi laikys testą, o finale rašys esė. Tačiau testas kiekvienai tikslinei grupei bus kitoks.

2009-10-14Anykščių savivaldybėje jau suformuota ir egzamino komisija

Konstitucijos egzamino vykdytojus ką tik pasiekė žinia iš Anykščių. Čia suformuota visa projektą vykdysianti komanda.

2009-10-14Pirmieji koordinatoriai paskirti Kaišiadorių ir Jonavos rajonuose

Vakar LŽS kreipėsi į savivaldybes dėl bendradarbiavimo vykdant Konstitucijos egzaminą. Tą pačia dieną projekto vykdytojus pasiekė žinia iš Kaišiadorių apie paskirtą koordinatorių ir egzamino vietą.

2009-10-13Svarbiausi 2009 m. projekto etapai

Spalio 23 d. Konstitucijos egzaminas šalies vidurinio lavinimo mokyklose. Spalio 24 d. 11 val. Konstitucijos egzaminas visuomenei

2009-10-12Apie Konstitucijos egzamino projektą ir jo tradicijas

2007 m. rugsėjo 29 d. surengtas pirmasis Konstitucijos egzaminas, kurį galėjo laikyti visi savo žinias norintys pasitikrinti piliečiai. Egzaminas vyko dviem etapais: pirmajame ture dalyvavo per 800 gyventojų, kurie atėjo egzamino laikyti į savivaldybių paskirtas sales; Teisingumo ministerijoje surengtame finale išrinkti geriausi Konstitucijos žinovai.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media