2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2009-12-02„Lietuvos ponia“– su žurnalistiniu prieskoniu!

Jeigu ne laikraštis „Laikinoji sostinė“, kažin ar miestas Nemuno ir Neries santakoje lapkričio 27-ąją būtų surengęs antrąjį iš eilės spalvingą grožio konkursą „Lietuvos ponia“... 2001-ųjų pavasarį dienraštis pirmąkart pakvietė į „Mis kaunietė“ rinkimus, todėl kitąmet žurnalistų organizuojamoms varžytuvėms – pirmasis dešimtmetis. 2002-ųjų rudenį „Laikinosios sostinė“ drauge su „Stiliaus“ žurnalu pradėjo rengti konkursus „Kauno ponia“, kuris pernai tapo ir visos šalies renginiu „Lietuvos ponia“. Nuolatinis konkursų rėmėjas yra dienraštis „Lietuvos rytas“.

2009-12-01Per metus“Santarai“ - keturių ketvirčių per mažai

2009-siais kultūros žurnalas „Santara“ skaitytojus jau pasiekė keturis kartus, kaip ir turi būti – kartą per ketvirtį. Tačiau leidinio steigėjas ir vyr. redaktorius, Lietuvos žurnalistų sąjungos narys Romualdas Norkus, nes yra gimęs po Ožiaragio ženklu, negali nurimti ir visada užsipyrusiai ieško naujovių. Skaitytojus jau pasiekė penktas šiais metais žurnalo numeris. Gruodžio viduryje pasirodys ir šeštasis, jau žiemos numeris. To dar nebuvo per dvidešimt leidinio metų. Redakcija šalies ir užsienio skaitytojams jau padovanojo 64 „Santaras“.

2009-11-26„Nemunas“ savo knygas atplukdė ... Kauno mugėn!

„Ekspozicijų centrui“ pirmąkart mieste prie Nemuno ir Neries surengti „Kauno knygų dienas 2009“ nesutrukdė nei žmones užklupusi finansinė krizė, nei „kiauliškas“ gripas. Prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ keturias dienas vykusi knygų paroda - mugė paliko malonų įspūdį ir leidėjams, ir skaitytojams. Savaitraščio „Nemunas“ stendas, su naujausiomis ir anksčiau išleistomis knygomis, sulaukė daug lankytojų. Kaip ir Lietuvos rašytojų sąjungos leidyklos, spaudos namų „Arxs Baltika“, UAB „Ūkininko patarėjas“, leidyklos „Kalendorius“ , bei kitų įrengtos „knygų stotelės“, atkreipė visų lankytojų dėmesį.

2009-11-26Redakcijos atstovybė – spaudos kioske!

Kai Lietuvos laikraščiuose ir žurnaluose, radijo ir televizijos laidose sumažėjo reklamos kiekis, „Kauno diena“ dėl to negali skųstis. Anot dienraščio žurnalistės Virginijos Skučaitės, „nesenka skelbimų srautas į specialiai tam skirtus laikraščio puslapius“. „Kauno dienraštis, tikriausiai, šalyje turi ir didžiausią laikraščio prenumeratorių skaičių. Kitąmet turėtų vėl padidėti kasdieninio numerio tiražas, kuris dabar, pavyzdžiui, šeštadieniniais, yra 30450.

2009-11-26P. Žemkausko romano herojai - redakcijos žurnalistai

Kaunietis poezijos ir satyrinių knygų autorius, Lietuvos žurnalistų sąjungos narys Petras Žemkauskas savo 81-ąjį gimtadienį pasitiko su romanu „Neprasilenk su laime“. Pirmoji kūrinio, dar tik rankraštiniame variante, vertintoja buvo knygų platintoja Dalia iš Raseinių, kur gimė ir augo autorius. Sako, kad jai, atstovaujančiai skaitytojams, labai patiko, todėl kauniečių leidykla „Kalendorius“, vadovaujama Aurelijaus Noruševičiaus, net ir sunkmečiu nusprendė išleisti rašytojo ir žurnalisto knygą.

2009-11-23Jonavos „Naujienos“ – vis įdomesnės!

Nors Lietuvoje sunkmetis, žmonės taupo kiekvieną litą, tačiau jonaviečiai nepagaili pinigėlių „Naujienoms“, kurios tampa vis operatyvesnės, įdomesnės, patrauklesnės. 2009-ųjų pavasarį Jonavos rajono laikraščio redakcijai pradėjo vadovauti Lietuvos žurnalistų sąjungos narė Violeta Liukaitienė. Kolektyve yra LŽS Kauno apskrities skyriaus pirminė organizacija.

2009-11-22Trijulės „Rasos“ grožiu ir gėriu įveikė... krizę!

„Rasos“ žurnalas atsirado tada, kai pasaulyje nuskambėjo visus išgąsdinęs žodis „Krizė“, o valdžia vis dažniau ir garsiau ragino veržtis diržus! Rasa Žemaitienė, naujo žurnalo sodininkams, daržininkams ir gėlininkams redaktorė, kaip ir leidinio iniciatorius bei įkvėpėjas uždarosios akcinės bendrovės vyr. redaktorius Vytenis Neverdauskas, ekonominio nuosmukio išvakarėse su viltimi, meile ir tikėjimu išlydėjo žunalą į nepatenkintą ir besiskundžiančią Lietuvą...

2009-11-21Jubiliejui skirto koncerto žurnalistas nematė...

Blinstrubiškių senelių globos namuose lapkričio 19-ąją buvo surengta tradicinė, kartą per metus organizuojama šventė „Jubiliejus“, skirta globotiniams, kurie sulaukė jubiliejinio gimtadienio. Raseinių rajono Paliepių seniūnijoje įkurtuose Globos namuose trečius metus gyvena ir žinomas kaunietis žurnalistas Bronius Juršė. Puikiam plunksnos meistrui 2009-ieji neeiliniai - jam sukako 70 metų! Deja, gražioje Blinstriubiškių namų salėje iškilmingo minėjimo, taip pat dainininkių Vitalijos ir Monikos Katunskyčių surengto koncerto, skirto jubiliatams, Bronius nematė...

2009-11-19Aušros jubiliejus, paženklintas žodžiu: „Pirmoji...“

Žurnalistikos senjorė, LŽS narė kaunietė Aušra Šuopytė kasmet lapkričio viduryje švenčia savo gimtadienį. 2009-ieji jai ypatingi, jubiliejiniai metai. Tačiau ne prabėgusių dienų skaičius, o per tą laiką žurnalistikoje palikti darbo pėdsakai byloja apie prasmingą Aušros gyvenimą.

2009-11-18Nuo zakristijono iki aktoriaus – per... fotografiją!

Lapkričio 16-ąją, tradicinę savo susitikimo dieną – vienuoliktą kartą šiais metais būrin vėl susirinko LŽS Kauno apskrities žurnalistikos senjorų klubo „Mes“ nariai, vadovaujami Vladimiro Beresniovo. Kaip niekada įdomus, aktualus, prasmingas, visiems labai patikęs susitikimas prasidėjo tylos minute...

2009-11-17“Kauno knygų dienos 2009” ir žurnalistų romanai

Lapkričio 19-22 dienomis UAB „Ekspozicijų centras“ visus kviečia į knygų mugę KAUNO KNYGŲ DIENOS 2009. Tai pirmas tokio pobūdžio renginys mūsų mieste. Vieta taip pat neįprasta – Prekybos ir laisvalaikio centras „Mega“. Kas paskatino imtis šio projekto ir ko iš mugės gali tikėtis knygų leidėjai ir parodos lankytojai?

2009-11-16V.Milkova. Kultūros leidiniams trūksta kultūros

Kiti metai kultūrinei žiniasklaidai bus tikri liesos karvės metai. Iki šiol galėdavę gauti valstybės paramą iš kelių šaltinių - Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo bei Kultūros fondų - dabar jie galės pretenduoti tik į vieno jų paramą.Pokalbis su Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo (SRTRF) tarybos pirmininke Vaiva Žukiene.

2009-11-13Garnių polka... savivaldybės posėdžių salėje

„Kauno dienos“ žurnalistė Aušra Garnienė darbo reikalais dažnai lankosi miesto Savivaldybės posėdžių salėje. Ji dalyvauja Tarybos posėdžiuose, iš kurių laikraščiui ruošia problemines medžiagas. Nors miesto vadovai ne kartą pyko už viešą jų darbo kritiką, dabar net pats Kauno meras Andrius Kupčinskas sveikino žurnalistę...

2009-11-12Žemaitė, švenčianti Lietuvos vidury...

Žurnalistų Birutės ir Augusto Tamaliūno svetainę papuošė daugybė gėlių žiedų. LŽS narė, Sodros Kauno skyriaus atstovė ryšiams su visuomene paskutinį rudens mėnesį sulaukė artimųjų, giminių, bičiulių, bendradarbių sveikinimų jubiliejinio gimtadienio proga. Šešiasdešimtmetis, gyvenimo atkarpa, kai gali ir turi pažvelgti atgalios...

2009-11-12Spalvinga Violetos Juodelienės „Santaka“

2009-ųjų lapkritį, permainingų rudens orų metu, net minutėlėi nemalonu stabtelėti Nemuno ir Neries santakoje. Priešingybė tam – kita kauniečių „Santaka“, kuriai skaitytojai skiria ne vieną valandėlę. Ji ne tik spalvinga nuotraukomis, bet ir viliojanti įdomiais, prasmingais rašiniais apie kultūrą ir meną. Po ilgo išsiskyrimo į „Kauno dieną“ vėl grįžo aštuonių puslapių priedas, kurio redaktorė yra LŽS narė Violeta Juodelienė, kuriai talkina taip pat mūsų profesinės sąjungos narės Vaida Milkova ir Virginija Skučaitė. Ši trijulė be kasdienių žurnalistinių darbų, kiekvieno mėnesio paskutinį trečiadienį skaitytojams dovanoja ir „Santaką“.

2009-11-09Naujos „Gintarinio parkerio“ laureatės „Brydės“

Lapkričio 7-ąją Baltijos televizija prie ekranų vėl pakvietė Lietuvos praeitimi bei istorinėmis kultūros paveldo vertybėmis besidominčius tautiečius žiūrėti laidą „Brydės“, kurią rengia Lietuvos žurnalistų sąjungos narė Danguolė Bunikienė, šiais metais tapusi LŽS Kauno apskrities „Gintarinio parkerio“ laureate. Istorinė laida „Brydės“, BTV kanalu pradėta transliuoti prieš metus, kaskart sulaukia vis didesnio žiūrovų susidomėjimo.

2009-11-04Rašytojų sąjungos Kauno skyriui vadovaus LŽS narys V.Rudžianskas

Spalio 30-ąją įvykusiame susirinkime Lietuvos rašytojų sąjungos Kauno skyriaus pirmininku, vietoje atsistatydinusio Petro Palilionio, išrinktas savaitraščio „Nemunas“ vyriausiasis redaktorius, LŽS narys Viktoras Rudžianskas. 2009-ųjų lapkritį 52-ąjį gimtadienį švęsiantis rašytojas ir žurnalistas kūrybinio darbo baruose jau yra palikęs ryškų pėdsaką. Viktoras pelnė garbingas Lietuvos rašytojų ir žurnalistų sąjungų, Kauno meno kūrėjų asociacijos premijas, jam įteiktas LŽS Kauno apskrities skyriaus „Gintarinis parkeris“.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media