2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Auksinis Vido Beitnaro ruduo

2009-09-09
 
Vladimiro Beresniovo nuotraukoje: LŽS narys Vidas Beitnaras, pakviestas į  Kauno žurnalistų namus penkiasdešimtojo gimtadienio popietę

Vladimiro Beresniovo nuotraukoje: LŽS narys Vidas Beitnaras, pakviestas į Kauno žurnalistų namus penkiasdešimtojo gimtadienio popietę

Vidas Miškinis

 

Su auksiniu rudeniu ir  nuostabiu gyvenimo penkiasdešimtmečiu kolegą Vidą Beitnarą pasveikino LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis ir žurnalistikos senjorų klubo „Mes“ vadovas Vladimiras Beresniovas, palinkėję jam puikios sveikatos, energijos ir amžino kūrybinio įkvėpimo.

 

Vilniaus universiteto žurnalistikos specialybės absolventas Vidas Beitnaras net dvidešimt  pačių brandžiausių savo  metų (nuo 1984-ųjų iki 2004-ųjų) atidavė „Nemuno“ žurnalui, kuriame buvo studentų, sporto, aktualijų, publicistikos skyrių vedėjas ir redaktorius. Likimas „auksiniam“ jubiliatui buvo dosnus, nes  atvedė į  išsvajotąją žurnalistiką bei populiarųjį „Nemuną“, kuris jam padovanojo daug ir įdomių kūrybinių susitikimų.

 

2008 metais Vidas Beitnaras išleido solidžią  prisiminimų  knygą „Bėgimas ateitin“:  atgimimo ir  nusivylimo laikotarpių publicistika“, kurioje atspindimi 1988-1999 metų Lietuvos įvykiai. Įtaigia publicistine plunksna autorius priminė Žaliųjų judėjimus, Taikos žygį , „Baltijos kelią“, tragiškus 1991 metų sausio 13-osios įvykius. Keliose apybraižose bei interviu pateikiama Gruzijos, Ukrainos, Latvijos, Švedijos, Armėnijos, Tadžikijos, Rumunijos ir kitų šalių žmonių veikla dėl savo laisvės ir nepriklausomybės. Knygoje įdomi ir nusivylimo laikotarpio publicistika – tiesos ir socialinio teisingumo paieškos, žmogaus orumo nuvertinimo, masinio lietuvių emigravimo į Vakarus problemos.

 

Dar 1992 metais Vidas Beitnaras išleido  meilės romano „Mongoliškos glamonės“ pirmąją, o po penkerių metų ir antrąją dalis. Kelionių po Vakarų Europą apybraižų knyga „Valkatos laiškai“ pasirodė 1996 metais. Jis yra ir knygų „Kolonėlių degintojai“ bei „Kaukolių kolekcionierius“ bendraautorius. Didelio skaitytojų susidomėjimo ir puikaus kolegų įvertinimo susilaukė 2006 metais autoriaus išleista apybraižų knyga „Debesys neturi namų“ apie Lietuvos ir išeivijos menininkus.

 

Dabar kūrybingas žurnalistas Vidas Beitnaras rašo, kaip jis pats sako, “kol kas tik... stalčiui, nes išleisti publicistinę knygą – prabangus užsiėmimas“. Tai jis gerai žino, nes kitiems padeda redaguoti , išspausdinti ir išplatinti parašytas knygas... Daug kas šiandien jaudina ir neramina kūrybingą Lietuvos žurnalistų sąjungos narį.

 

„Šokiruoja, kai per septyniolika nepriklausomybės metų į užsienį emigravo daugiau kaip 330 tūkstančių lietuvių. Jeigu šitokie tempai išliks, po 130 metų Lietuvoje nebeliks nė vieno piliečio. Įvairių neoficialių šaltinių duomenimis, į užsienį emigravo dvigubai daugiau žmonių, todėl Lietuva pavirs tyrlaukiais jau po šešiasdešimt penkerių metų?! Sveiki sulaukę 2073 metų! Ko tylit? Nejau nė vienas nesuprantate lietuviškai?!“ – knygos „Bėgimas ateitin“ prologe klausia autorius.

 

Vidas Beitnaras, talentinga  plunksna jau palikęs ryškų pėdsaką žurnalistikoje, gal savo septyniasdešimečiui skirtoje publicistikos knygoje galės ramiai prisipažinti, kad jo, kaip ir visos Lietuvos „bėgimas ateitin“ buvo prasmingas...

 

Su  50-uoju gimtadieniu, nepavargstantis žurnalistikos bičiuli!

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-09-26 15:58
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media