2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Kauniečių knygos – Svėdasų muziejui

2009-10-09
 
Vladimiro Beresniovo piešinys

Vladimiro Beresniovo piešinys

Marius Vidonis

 

Akciją „Vaižganto 140-ojo gimtadienio proga – 140 knygų šio iškilaus šviesuolio muziejui“ entuziastingai palaikė LŽS Kauno apskrities skyrius.  Į Svėdasų seniūnijos Kunigiškių kaimą valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis išsiuntė 14 skyriaus narių išleistų knygų. Daugiau kaip prieš dvidešimt metų Anykščių rajone, buvusioje Kunigiškių pradžios mokykloje, kurią lankė ir būsimasis lietuvių literatūros klasikas, visuomenės veikėjas, kanauninkas Juozas Tumas – Vaižgantas, įkurtas įdomus muziejus, kuris pavadintas iškilaus žemiečio vardu.

 

Svėdasų krašto (Vaižganto) muziejus ir asociacija Vaižgantiečių klubas „Pragiedrulys“ kartu su Lietuvos žurnalistų sąjunga pakvietė rašytojus ir žurnalistus dovanoti savo knygas. Pirmieji svėdasiečiams savo knygas su autografais įteikė Važganto premijos laureatai Viktorija Daujotytė, Filomena Taunytė, Rimantas Vanagas, Justinas Marcinkevičius.

 

Svėdasų krašto žmones turėtų sudominti ir kauniečių, Žurnalistų sąjungos narių, kūryba. Tai Juozo Kundroto romanų trilogija „Sakmė apie knygnešį“, „Kryžiau, prikalęs mane“, „Įskelti titnagą“; Danutės Marcinkevičienės atsiminimų knyga „Buvo mylimi – teliks neužmiršti“, kurioje daug vietos skirta Juozui Tumui-Vaižgantui. Į Aukštaitiją iškeliavo ir žemaičio Vytauto Andrejaičio knygos „Pėdos po saule“ ir „Per laiko tolumas“. Taip pat Laimono Inio „Hamletas baltomis pirštinėmis“ ir „Ramybės parko varnas“, Vido Beitnaro „Debesys neturi namų“, Vladimiro Beresniovo „Linksmoteka“, Jono Laurinavičiaus „Neišskrendantys paukščiai“, Audronės Jankuvienės publicistika „Žodžiai kaip smėlis“, taip pat  prozos almanachas „Kauno jaunieji“ ir knyga „Žurnalistai. Apie laiką ir save“.

 

Akcijos „Vaižganto 140-ojo gimtadienio proga – 140 knygų iškilaus šviesuolio muziejui“ organizatoriai siūlė knygas dovanoti su autorių autografais. Deja, Vytautas Andrejaitis jau iškeliavo amžinybėn,  o kiti, tikime, būtinai apsilankys J.Tumo-Vaižganto muziejuje  ir tenai ant savo knygų parašys linkėjimus Vaižganto atminimo puoselėtojams.

 

Kitąmet LŽS Kauno apskrities skyrius  surengs išvyką į Anykščių rajoną ir būtinai svečiuosis Svėdasuose.  

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-10-09 16:53
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media