2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Senjorų svečias – Jurgis Gimberis

2009-10-19
 

Vidas Mačiulis

 

Tradiciniame LŽS Kauno apskrities skyriaus žurnalistikos senjorų klubo „Mes“ susitikime vėl buvo linksma, nes svečias  rašytojas satyrikas Jurgis Gimberis, kurio kūrinius skaitant laikraščiuose ir žurnaluose arba trylikoje knygų (paskutinė  „ Jūs turite teisę tylėti“  išleista šiais metais)  negali nenusišypsoti. Gyvenime Jurgis – santūrus, kiek susimąstęs. Toks Lietuvos rašytojų sąjungos narys buvo ir bendraudamas su kolegomis žurnalistais, o apie linksmus dalykus jis kalbėjo lyg su liūdesiu.                                                                                   

 

Klausytojai šypsosi ir net leipsta girdėdami nepakartojamas satyriko humoreskas. Senjorų klubo „Mes“ nariams Jurgis Gimberis padovanojo savo knygas „Barakų bliuzas“ ir „Papašhos testamentas“. Svečias žurnalistams  pasakojo apie savo kūrybinio darbo pradžią, parašytas knygas ir  atėjusią įkvėpimo... pauzę. Beje, tinklalapio Lzs.lt  Kauno skyriaus puslapyje „Kūrybos artelė“ pateikiamos įdomios Jurgio Gimberio  mintys apie save  bei  jo humoreska „Gal turit pažįstamą?“

 

 Linksmos ir šiandien aktualios rašytojo epigramos: „Dideli turi didelių problemų, maži – mažų. Santykinai ir vieni, ir kiti vienodai laimingi“; „Kaip jūs galite pamatyti, jei nežiūrit? Kaip galite išgirsti, jei nesiklausot? Kaip galite pasakyti, jei be paliovos kalbat?“; „Nesiginčyk su televizoriumi!”; “Kartais esi panašus į melžiamą karvę, kuri žiūri per televiziją, kaip tai daroma. Jei tau kartais taip atrodo, tai galbūt taip ir yra“; „Nežinau, kodėl vieni rašo, o kiti skaito. Gal neturi ką veikti?“

 

Senjorų klubo „Mes“ nariai pasidalijo su rašytoju mintimis apie vis mažėjantį  Lietuvoje dėmesį kultūrai, ypač jos finansavimui. Nežinia, ar Kauno savivaldybė 2010 metais skirs lėšų miesto kultūros ir meno savaitraščiui „Nemunas“... Nors dabar ir sunki materialinė padėtis, bet LŽS Kauno apskrities skyrius gruodžio 26-ąją vėl surengs tradicines metų palydėtuves.

 

O prieš tai, spalio 30-ąją, žurnalistai drauge su kitų kūrybinių sąjungų nariais pagerbs mirusius kolegas iškilmingame vakare „Išėjusieji“. Bus aplankytos buvusių LŽS narių Amžinojo poilsio vietos.  

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-10-19 10:09
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media