2024 m. balandžio 26 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kūrybos artelė

*print*

Archyvas :: Feljetonas. Raseiniuose - laisvoji kyšininkavimo zona

2010-03-22
 
Vladimiro Beresniovo nuotraukoje:  vienintelis feljetonus rašantis kaunietis žurnalistas, LŽS narys Arūnas Dambrauskas

Vladimiro Beresniovo nuotraukoje: vienintelis feljetonus rašantis kaunietis žurnalistas, LŽS narys Arūnas Dambrauskas

Arūnas Dambrauskas

 

Gali būti, kad Raseiniuose ims veikti LKZ – Laisvoji kyšininkavimo zona. Tokį neįprastą projektą uždarame Raseinių rajono tarybos posėdyje pasiūlė garsus kyšininkas, buvęs Sveikatos apsaugos viceministras Artūras Skikas. Jis pabrėžė, kad Laisvoji kyšininkavimo zona galėtų atgaivinti dramatiškai apmirusį Raseinių ekonominį gyvenimą, ištraukti visą rajoną iš stagnacijos.  Laisvojoje kyšininkavimo zonoje būtų draudžiama specialiųjų tyrimų tarnybų agentų, kriminalistų, prokurorų veikla, būtų kūrybiškai puoselėjamos dar Vinco Kudirkos aprašytų vziatkovičių Lietuvoje įdiegtos tradicijos.

 

Planuojama, kad Laisvoji kyšininkavimo zona pritrauks daug labai turtingų ir veiklių žmonių. Čia  netrukdomi savo sandorius galės sudaryti net tik vietiniai kyšininkai, bet ir jų kolegos  iš aplinkinių rajonų, taip pat ir iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos.Tikimasi, kad pasklidus garsui apie Raseinių LKZ, čia ims plūsti turtuoliai iš Europos, Amerikos, Azijos ir net iš Afrikos. Todėl Raseiniuose reikės įsteigti ir išplėtoti aukščiausios klasės viešbučių tinklą, tarptautinį oro uostą, didžiausių pasaulio bankų filialus, greitąjį geležinkelį, jungiantį Žemaitiją su atokiausiais pasaulio Kampeliais.

 

Po metų kitų Raseinių LKZ teritorijoje turėtų įvykti tarptautinis suvažiavimas, kuriame bus paskelbta apie visų žmonių lygias teises į kyšį, deklaruotas pasiryžimas ginti gėjų, lesbiečių, transvestitų teises nevaržomai duoti ir priimti kyšius. Kažkas iš uždarojo posėdžio dalyvių pasiteiravo: o kas apgins paprastų Raseinių žmonių interesus, kurie neišgali duoti  kyšio ir apginti savo interesų?

 

– Privalome ir tokiems žmonėms ištiesti pagalbos ranką, – paragino vienas  posėdžio organizatorių.

 

– Deja, rankos visiems ištiesti nėra jokių galimybių. Kaip žinote, Raseinių rajono taryboje yra 25 nariai, taigi iš viso 50 rankų. O mieste ir rajone gyvena apie 40 tūkstančių žmonių. Jiems galime ištiesti nebent pagalbos šiaudus. Turint galvoje, kad rajone dirba apie 3 tūkstančius ūkininkų, šiaudų neturėtų pritrūkti. Kiekvienam gyventojui būtų galima suteikti netgi po visą glėbį pagalbos šiaudų, – liejo humanišką išmintį A.Skikas.

 

Tai sukėlė plojimų audrą. Pasigirdo pasiūlymų A.Skiką išrinkti Raseinių LKZ valdytoju.

 

– Bet man reikės ir pavaduotojų. Ar yra tarp jūsų patyrusių, užkietėjusių kyšininkų? - pasiteiravo buvęs viceministras. Visi kukliai tylėjo. Kadangi norinčių neatsirado, nuspręsta kandidatų į pavaduotojus rinkimo procedūrą perkelti į kito posėdžio darbotvarkę.

 

Atėjo metas išrinkti vietą, kurioje bus kuriama Raseinių LKZ.

 

– Pradžiai užteks ir kelių hektarų, bet vėliau, kai ims steigtis viešbučiai, bankai, pramogų įstaigos, tarptautiniai oro uostai, prireiks keliems Raseiniams  prilygstančios  teritorijos, – perspėjo  A.Skiko referentas. Prisistatyti nepanorėjęs tarybos narys paragino Raseinių LKZ pradėti plėtoti Plytinės gatvėje, mat čia jau nutiestas gausiai žvyru nuklotas kelias, yra požymių, kad rajono valdžia jaučia poreikį labai uoliai rūpintis šia vietove.

 

Pasiūlymui buvo pritarta. A.Skikas padėkojo už kūrybingai vykusį posėdį ir išdalino visiems kyšio davimo ir ėmimo instrukcijas, kuriose buvo įdėtas ir kvietimas dalyvauti kitą savaitę Plytinės gatvėje rengiamuose kyšininkavimo kursuose.  Šie įsimintini kursai bus aprašyti kitame ,,Alio, Raseiniai“ numeryje.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-03-22 20:47
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media