2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2013-01-26Mažutis žodžių requiem Aldonai

Prie savo darbo stalo šių metų sausio 23 dieną mirė mūsų kolegė Aldona Svirbutavičiūtė. Tai baugiai graži ir prasminga mirtis, – kaip kario, krintančio mūšio lauke, kovojančio už savo tėvynę. Kaip muzikanto ar aktoriaus scenoje, atliekančio mylimą kūrinį, kurį stebi pilnutėlė žiūrovų salė. Kaip kunigo, kuris prie altoriaus aukoja Mišias, nenujausdamas, kad jas skiria ne tik gyviesiems ir mirusiems, bet ir pačiam sau...

2013-01-08Vilniaus skyriaus entuziastai susibūrė draugėn

Adventas, Maironis, kulka ir agurkas... Kas sieja šiuos, rodos, nesusiejamus žodžius? Ogi tradicinis, jau aštuntasis LŽS Vilniaus skyriaus renginys, kurio metu klausytasi kunigo Mindaugo Malinausko SJ atliekamų dainų, skaitytas Maironis, pagerbtas „Taikliausio šūvio“ nugalėtojas, labiausiai susimovusiam kolegai įteiktas žaliasis agurkėlis bei vaišintasi Gražinos Paukštienės bei Aurelijos Arlauskienės gamintais skanėstais.

2012-11-28Kviečiame dalyvauti „Taikliausio šūvio" konkurse

Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) Vilniaus skyrius kviečia teikti darbus tradiciniam skyriaus konkursui „Taikliausias šūvis". Darbai turi būti paskelbti nuo 2011 m. gruodžio 1 d. iki 2012 m. gruodžio 1 d. Konkurse gali dalyvauti tik LŽS nariai.

2012-04-30Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos minėjimas Vilniaus miesto savivaldybėje

2012 m. gegužės 4 d. (penktadienį) 11 val. Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos proga Lietuvos žurnalistų sąjungos Vilniaus skyriaus valdyba kviečia kolegas į sostinės savivaldybę (Konstitucijos pr.3, II a), kur bus paminėtos vieno iškiliausių lietuvių išeivijos žurnalistų, kultūros veikėjo Vytauto Gedgaudo (1912-1999) 100-osios gimimo metinės. Taip pat atidaryta žinomo fotomeninko Lietuvos žurnalistų sąjungos Vilniaus skyriaus nario Zino Kazėno fotografijų paroda „2011 m. Tapyba. Abstrakcijos“.

2012-04-17Vilniaus skyriaus žurnalistai – už pilietiškumo ugdymą

Tokį tikslą iškėlė naujoji LŽS Vilniaus skyriaus valdyba. Žurnalistų politiškumo ugdymo ir žurnalisto atsakomybės kuriant pilietinę visuomenę sklaida bus viena pagrindinių skyriaus veiklos strateginių krypčių, kurioms balandžio 11 d. posėdyje pritarė skyriaus valdyba.

2012-03-12Išrinkta nauja Vilniaus skyriaus valdyba

Kovo 10 d. įvyko visuotinis LŽS Vilniaus skyriaus susirinkimas, kurio metu išklausyta skyriaus valdybos ataskaita, slaptu balsavimu išrinkta nauja skyriaus valdyba bei patvirtintas naujasis pirmininkas.

2012-02-13Žurnalistai susitiko su Egidijumi Kūriu

Sausio 26 d. LŽS Vilniaus skyriaus Pokalbių klube viešėjo teisininkas, Vilniaus universiteto profesorius, buvęs Konstitucinio Teismo teisėjas, pirmininkas (2002-2008), vienas iš Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto steigėjų ir pirmųjų jo vadovų. Vakaro metu, kurį vedė žurnalistas ir rašytojas Arkadijus Vinokuras, susirinkusieji diskutavo apie žiniasklaidos ir teismų profesionalumą.

2011-12-30Vilniaus skyrius taikliais šūviais ir gera nuotaika palydėjo senuosius metus

LŽS Vilniaus skyriaus valdyba, krizei ir blogai nuotaikai tarusi „ne“, jau septintą kartą surengė „Taikliausio šūvio“ konkursą bei sukvietė kolegas į šaunų vakarėlį, kuriame dalyvavo ne tik žurnalistai, bet ir Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo pirmininkas Ričardas Piličiauskas, „Sodros“ atstovė dr.Leonilija Perminienė.

2011-12-08Kviečiame teikti darbus „Taikliausio šūvio" konkursui

Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) Vilniaus skyrius kviečia teikti darbus tradiciniam skyriaus konkursui „Taikliausias šūvis". Darbai turi būti paskelbti nuo 2010 m. gruodžio 1 d. iki 2011 m. gruodžio 1 d. Konkurse gali dalyvauti tik LŽS nariai.

2011-09-29Pokalbių klubas kviečia užduoti klausimus

Prie LŽS Vilniaus skyriaus jau nebe pirmus metus veikia Pokalbių klubas (PK), kuriame bent kartą per mėnesį diskutuojame aktualiais klausimais. Š.m. spalio 27 d. (ketvirtadienį) 17.30 A.Mickevičiaus muziejaus Poezijos menėje (Bernardinų 11, Vilnius) specialistai atsakys į Jūsų klausimus, susijusius su autoriniais honorarais, leidybinėmis ir kitokiomis sutartimis, pensijomis ir t.t.

2011-09-09Specialistai analizuoja, bet sprendimus palieka politikams

Iš vasaros atostogų grįžę LŽS Vilniaus skyriaus nariai rugsėjo 7 d. rinkosi į tradicinį pokalbių klubo susitikimą A.Mickevičiaus muziejuje. Šįkart klubo svečiai Vilniaus savivaldybės darbuotojai ir VGTU mokslininkai bei visuomeninio „Metro sąjūdžio“ valdybos pirmininkas J.Zykus diskutavo, kokios rūšies naujo visuomeninio transporto reikia Lietuvos sostinei? Žurnalistai svečius apipylė klausimais. Kokį alternatyvų transportą miestui siūlo mokslininkai? Ar visuomenės balsas bus išgirstas sprendžiant Vilniaus transporto problemas?

2011-08-29Kviečia pokalbių klubas

Pasibaigus vasarai Lietuvos žurnalistų sąjungos Vilniaus skyriaus pokalbių klubas vėl kviečia į naujus susitikimus. Artimiausias jų – jau rugsėjo 7 d., kai bus galimybė prie kavos puodelio pabendrauti su Vilniaus savivaldybės vicemeru Romu Adomavičiu ir verslininku Juozu Zyku.

2011-05-20Pėsčiomis po Vilniaus kalvas

LŽS Vilniaus skyriaus Pokalbių klubas kviečia į pažintinį žygį po Vilniaus istorines kalvas ir slėnius. Žygeiviai susitinka gegužės 26 d. 16,30 val. Katedros aikštėje prie Valdovų rūmų. Žygio iniciatorė kolegė Gražina Paukštienė sako: „Gyvename ir dirbame Vilniuje. Kartais skubėdami pranešti žinią savo skaitytojams, klausytojams ar žiūrovams pralekiame per Katedros aikštę, tik akies krašteliu žvilgtelėję į Gedimino pilies bokštą ar Trijų Kryžių kalną. Bet ar žinome, kurioje vietoje buvo Kreivasis miestas, kad aukščiausia senamiesčio vieta yra Trijų kryžių kalnas?“ Gražina kviečia leisti sau nedidelę pramogą - pasijusti turistu ir su pasimėgavimu pasidairyti po savo miestą, kol dar žydi alyvos ir kaštonai, kol miesto mūrus gaubia kaitros nenuvarginta, gaivi žaluma.

2011-05-04Garbinga Vytauto Gedgaudo premija – mūsų kolegei Julijai Šliažienei

Vakar posėdžiavusi Vinco Kudirkos ir Vytauto Gedgaudo premijų vertinimo komisija (Aurelija Arlauskienė (pirmininkė), Aldona Svirbutavičiūtė, Aldona Žemaitytė, Algis Kusta, Gražina Sviderskytė, Vitalija Morkūnienė, Audronė Jankuvienė), nutarė V.Kudirkos premiją skirti V.Urbono monografijai „Stasys Šilingas. Gyvenimas tautai ir valstybei“. V.Gedgaudo premija skirta LŽS Vilniaus skyriaus narei Julijai Šliažienei už knygą „Nutolęs laikas“.

2011-05-04Artėjant Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai

Gerbiami kolegos, visus kartu ir kiekvieną atskirai sveikinu su artėjančia Spaudos atgavimo,kalbos ir knygos diena. Linkiu Jums įdomių temų, prasmingų darbų ir didėjančių honorarų.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media