2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Vilniaus skyriaus entuziastai susibūrė draugėn

2013-01-08
 
Kučių vakaras

Kučių vakaras

Adventas, Maironis, kulka ir agurkas... Kas sieja šiuos, rodos, nesusiejamus žodžius? Ogi tradicinis, jau aštuntasis LŽS Vilniaus skyriaus renginys, kurio metu klausytasi kunigo Mindaugo Malinausko SJ atliekamų dainų, skaitytas Maironis, pagerbtas „Taikliausio šūvio" nugalėtojas, labiausiai susimovusiam kolegai įteiktas žaliasis agurkėlis bei vaišintasi Gražinos Paukštienės bei Aurelijos Arlauskienės gamintais skanėstais.

Vakaro vedėja, konkurso „Taikliausias šūvis - 2012" vertinimo komisijos pirmininkė Rasa Liutkuvienė, atidarydama renginį, visų pirma, pasidžiaugė, kad kvietimą dalyvauti žurnalistų vakarėlyje maloniai priėmęs kunigas Mindaugas atsinešė ir...gitarą. „Vadinasi, galime tikėtis malonaus siuprizo - kunigo atliekamų dainų", - sakė Rasa. Ir neklydo. Nuoširdžiai pasveikinęs susirinkusiuosius ir prasmingai kalbėjęs apie žodį („Žodis duoda viltį, gyvybę, tikėjimą ir meilę. Per jį susipykstama, per jį susivienijima. Kaip lietus ir sniegas, taip ir žodis atlieka savo darbą - iš ilgesio ir tamsos perveda į viltį ir šviesą"), kunigas Mindaugas atliko visiems žinomas, taip pat ir negirdėtas dainas.

Nuoširdų susirinkusiųjų bendravimą ypatingai nuspalvino Loretos Jastramskienės perskaitytas Antano Jonyno eilėraštis „Baltoji naktis".

„Adventas, tai laikas, kai sustojame ir susimąstome, ką reiškia laukimas šiame skubėjimo amžiuje, - kalbėjo renginio vedėja L.Liutkuvienė. - Gerumas, nesavanaudiškumas, atjauta ir pagalba - tai pačios didžiausios dovanos ir vertybės, galinčios išgelbėti mus. Didžiausias jų privalumas tas, kad jos yra amžinos - nedega, nerūdija, neskęsta... Verta prisiminti, kad Kalėdos nėra tokios alkanos, kad lūžtų stalai, joms nereikia brangių dovanų, - tereikia atiduoti pačius brangiausius dalykus: dėmesį, rankų ir širdies šilumą, supratimą, prisiminimą, pasidalinti tuo, ką turi, o ne tuo, ką gali nupirkti. Tegul išsipildo Jūsų nuoširdžiausi troškimai, o namuose visą šį kalėdinį laiką kvepia kepiniais, apelsinais ir eglute. Linkime šventiniu džiaugsmu, gera nuotaika ir šypsena dalintis su visais, o savyje atrasti ramybę ir susikaupimą. Linkime įgyvendinti visus planus, kad 2013 metai būtų tarsi naujas albumas, į kurį galėtumėte sudėti įsimintiniausias akimirkas".

LŽS Vilniaus skyriaus pirmininkė A.Arlauskienė padėkojo valdybos nariams, kurie negaili laiko visuomeniam darbui, kurie visada pasiruošę padėti, nors žino, kad niekas už tai nemokės. „Ačiū Gražinai, kuri, nors ir turėdama didelių asmeninių problemų, prigamino įvairiausių skanumynų. Ačiū Rimantui Šalnai, Angelei Adomaitienei, Loretai Jastramskienei, Viktorui Denisenko, Rasai Liutkuvienei, Austei Korbutei patarimais ir konkrečiais darbais prisidėjusiems organizuojant šį renginį, - sakė pirmininkė, pasidžiaugusi, kad 2012-uosius skyrius baigė turėdamas 280 narių. - Deja, tenka apgailestauti , kad ne visi skyriaus nariai moka LŽS nario mokestį. Tad šį klausimą teks svarstyti artimiausiame skyriaus valdybos posėdyje".

Visiems susirinkusiesiems paskaičius Maironio posmų (2012-ieji buvo Maironio metai), R.Liutkuvienė informavo apie „Taikliausio šūvio 2012" vertinimo komisijos darbą: „Pirmą kartą teko tokia garbė ir atsakomybė pirmininkauti „Taikliojo šūvio" konkurso komisijai. Džiaugiuosi, kad į mūsų šauksmą atsiliepė kolegos žurnalistai. Nuoširdžiai dėkoju Sigitui Krivickui ir žurnalistei iš Kelmės Reginai Musneckienei, atsiuntusiems savo darbus. Skyriaus nariai taip pat siūlė nemažai nominantų. Tačiau komisija vienbalsiai nusprendė, kad 2012-aisiais, rinkimų į Seimą metais, taikliausią šūvį paleido žurnalistas Šarūnas Černiauskas, pirmasis gavęs medžiagą ir viešoje erdvėje paskelbęs apie rinkimų metu pirktus rinkėjų balsus. Šie nenuginčijami faktai žurnalistui pelnė „Taikliausio šūvio" prizą - išgraviruotą kulką".

Nebuvo pamirštas ir „Metų kornišono", kitaip tariant, Žaliojo agurkėlio prizas, kuris kasmet skiriamas labiausiai susimovusiam kolegai. Šį kartą jis vienbalsiai skirtas žurnalistui Algimantui Čekuoliui už Atominės elektrinės propagavimą. „Kadangi tai labai patyręs ir autoritetitą turintis kolega, jam skiriame ne vieną, o visą stiklainį žaliųjų agurkėlių", - sakė komisijos pirmininkė.

Tą vakarą kalbėta įvairiomis temomis. Mat labai įvairūs bus ir 2013-ieji, kuriems Seimas suteikė net šešis proginius pavadinimus: Dariaus ir Girėno skrydžio per Atlantą, Sveikatingumo, 1863-ųjų sukilimo, edukologės Meilės Lukšienės, Klaipėdos krašto atgavimo bei Tarmių. Pastarasis pavadinimas ypatingai sudomino vakarėlio svečius - aukštaičius, žemaičius, dzūkus ir suvalkiečius, kurie bandė kalbėti tarmiškai. Ypač tai sekėsi antrojoje susibūrimo dalyje, susėdus prie gražaus ir gausaus stalo.

Auksė Skiparytė

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-01-08 12:50
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media