2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Vilniaus skyrius pažymėjo metų pabaigą

2009-12-23
 
Erikos Straigytės nuotraukoje: LŽS medaliai „Už nuopelnus žurnalistikai" įteikti A.Armalei, A.Vinokurui, L.Jastramskienei ir A.Liaudanskienei

Erikos Straigytės nuotraukoje: LŽS medaliai „Už nuopelnus žurnalistikai" įteikti A.Armalei, A.Vinokurui, L.Jastramskienei ir A.Liaudanskienei

Viktoras Denisenko

           

Gruodžio 22 dieną LŽS Vilniaus skyriaus bendruomenė susirinko į tradicinį šventinį skyriaus renginį, kuris vainikavo 2009 metų skyriaus veiklą. Renginys vyko A. Mickevičiaus muziejuje, visai šalia VU Žurnalistikos instituto, kuriame savo laiku susirinko iniciatyvinė grupė, įkūrusi skyrių.

 

Šiandien Lietuvos Žurnalistų Sąjungoje Vilniaus skyrius vienija didžiausią kolegų-žurnalistų skaičių – apie tai, pristatydama besibaigiančių metų veiklos rezultatus kalbėjo skyriaus pirmininkė Aurelija Arlauskienė. Ji pažymėjo, jog nors sunkmetis pakoregavo kai kurios planus, Vilniaus skyrius laikosi prisiimtų įsipareigojimų ir jau sausio mėnesį pakvies savo narius bei visus kolegas-žurnalistus į kelis įdomius seminarus, kurių nepavyko įgyvendinti šiais metais. Naujus susitikimus žada ir „Pokalbių klubas“.

 

Šventės metu net penkiems skyriaus nariams buvo įteikti LŽS medaliai „Už nuopelnus žurnalistikai“. Juos gavo Arkadijus Vinokuras už asmeninį indelį stiprinant LŽS tarptautinį bendradarbiavimą ir pripažinimą, Loreta  Jastramskienė už žurnalisto profesinio vardo stiprinimą ir garsinimą asmeniniu pavyzdžiu, Angelina Liaudanskienė už svarbų indėlį stiprinant ir puoselėjant žurnalistų bendruomenę bei žurnalistų solidarumą, Gražina Paukštienė už pastangas stiprinant LŽS veiklą ir Aldona Armalė už svarbų indelį stiprinant ir puoselėjant žurnalistų bendruomenę bei žurnalistų solidarumą.

 

Apdovanojimų sulaukė ir tradicinių Vilniaus skyriaus konkursų laureatai. Pagal ankstesnį valdybos sprendimą, šių metų „Taikliausio šūvio“ apdovanojimas turėjo būti skirtas radijo žurnalistiką atstovaujantiems kolegoms. Vertinimo komisijos sprendimu, „taikliausiai šaudžiusiais“ buvo pripažinti Lietuvos radijo žurnalistai, LŽS Vilniaus skyriaus nariai Vytautas Markevičius ir Alvyda Bajarūnaitė. „Taikliausio šūvio“ apdovanojimas jiems skirtas už „Ryto garsų“ laidą, transliuotą spalio 29 dieną iš Vilniaus mažojo teatro. Ši laida buvo skirta 70 metų nuo pirmosios lietuviškos radijo transliacijos iš Vilniaus  ir Vilniaus krašto sugrąžinimo Lietuvai sukaktims.

 

Šventėje paskelbtas ir paties linksmiausio apdovanojimo – „Metų kornišono“ - laureatas. Juo tapo Balsas.lt žurnalistė Indrė Bungardaitė.

 

Visų renginių dalyvių pastangomis buvo sukurta šilta ir jauki šventės atmosfera. Ypač pasistengė Vilniaus skyriaus valdybos narys A. Vinokuras, kurio artistiškumas įkūnijo šventės dvasią, bei taip pat skyriaus valdybos nariai L. Jastramskienė ir Rimantas Šalna, pradžiuginusieji publiką „gabroviečių humoru“.

 

 


 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-12-23 15:37
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media