2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: LŽS Vilniaus skyriaus valdyba vėl aktyviai dirba

2009-09-16
 

Viktoras Denisenko

 

Rugsėjo pradžioje Lietuvos Žurnalistų Sąjungos Vilniaus skyriaus Valdyba susirinko į pirmą po vasaros posėdį. Buvo aptarinėjami aktualūs skyriaus reikalai.

 

Skyrius pasipildė naujais nariais. Dabar jame yra 242 žurnalistai.

 

Posėdyje buvo spendžiamas klausimas dėl naujų narių delegavimo į LŽS Tarybą. Pagal LŽS įstatus, vienas skyriaus atstovas skiriamas nuo 20 skyriaus narių. Išaugus Vilniaus skyriaus narių skaičiui, dabar iš jo į LŽS Tarybą turi būti skiriama 12 delegatų.

 

Reikėtų priminti, jog į LŽS Tarybą negali būti skiriami nariai korespondentai, todėl LŽS Vilniaus skyriaus valdybai teko spręsti klausimą dėl dvejų naujų narių – vieno nario vietoje į valstybės tarnybą išėjusios Audronės Nugaraitės ir vieno papildomo nario – delegavimo. Po trumpos diskusijos į LŽS Tarybą nuo Vilniaus skyriaus buvo nuspręsta skirti Daivą Červokienę ir Teresę Staniulytę.

 

Vienas iš sudėtingesnių klausimų, kuri teko svarstyti Valdybai, buvo susijęs su Vilniaus skyriaus narės Jolantos Butkevičienės prašymu padengti teismo išlaidas, kurios susikaupė jai bylinėjantis su savo ankstesniu darbdaviu UAB „Tele-3“. Galutinis sprendimas dėl šio klausimo taip ir nebuvo priimtas, nes finansinės skyriaus galimybės yra ribotos, o dėl praeitą mėnesį įsteigto LŽS narių garantinio fondo, iš kurio lėšų ateityje ir turėtų būti dengiamos tokios išlaidos, dar nėra visiško aiškumo. Atsižvelgiant į tai, Vilniaus skyriaus Valdyba nusprendė šį klausimą atidėti iki kito posėdžio, į kurį planuojama pakviesti LŽS administracijos atstovą ir pačią J. Butkevičienę.

 

Atėjus rudeniui taip pat planuojama suaktyvinti tradicinio Vilniaus skyriaus Pokalbio klubo veiklą. Artimiausiu metu jis pakvies visus skyriaus narius į naujas įdomias ekskursijas bei diskusijas, naujų knygų, kurių autoriai yra skyriaus nariai, pristatymus.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-09-17 14:35
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media