2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Valdyba susirinko į paskutinį 2009 metų posėdį

2009-12-03
 

Viktoras Denisenko

           

Lapkričio pabaigoje Lietuvos žurnalistų sąjungos Vilniaus skyriaus valdyba susirinko į paskutinį šiais metais posėdį. Valdybos darbotvarkėje buvo daug klausimų, dėl kurių reikėjo priimti neatidėliotinus sprendimus. Posėdyje kalbėta ir apie nūdienos aktualijas: 2009 metai buvo sunkūs visai žurnalistų bendruomenei, šalį užplūdusi ekonominė krizė pakoregavo ir kai kuriuos LŽS Vilniaus skyriaus planus. Neką geresni žada būti ir sekantys metai.

           

Nežiūrint į tam tikrus finansinius sunkumus, valdybos posėdyje buvo nuspręsta neatsisakyti tradicinio Naujametinio skyriaus renginio, kuris turi įvykti gruodžio mėnesį. Lygiai taip pat planuojama pravesti ir tradicinius Vilniaus skyriaus konkursus – „Taikliausią šūvį“ ir „Metų kornišoną“. Šiemet „Taikliausio šūvio“ apdovanojimas bus skiriamas už žurnalistinius darbus, pasirodžiusius radijo eteryje.

           

Posėdyje konstatuota, jog Vilniaus skyriaus valdyba šiais metais įgyvendino ne visus ankščiau iškeltus uždavinius, tačiau šių uždavinių taipogi nebus atsisakyta. Planuojama, jog jau kitų metų sausio mėnesį skyriaus nariai bus pakviesti į aktualius seminarus „Profsąjungų kūrimasis darbo vietose“ ir „Žurnalistas šiandienos pokyčių kontekste“, kurių dėl įvairių priežasčių nepavyko įgyvendinti šiemet.

           

Iš Vilniaus skyriaus į LŽS Kelionių ir pramogų klubą perėjo du nariai. Tarp jų buvo ir viena iš Vilniaus skyriaus delegačių LŽS taryboje - Erika Straigytė. Valdybos sprendimu vietoje jos į LŽS tarybą paskirtas Vytas Urbonas. 

           

Valdyba taip pat paskyrė Vilniaus skyriaus delegatus į keturių LŽS kūrybinių konkursų - „Ką pasakytų Temidė?“, „Reformos žmogaus labui“, „Akiratyje žmogus“, „Kultūros versmė“ - vertinimo komisijas. Buvo iškeltos penkių nusipelniusių skyriaus narių kandidatūros LŽS medaliui „Už nuopelnus žurnalistikai“ gauti. Praeitais metais šis apdovanojimas buvo įteiktas Vilniaus skyriaus nariui Dainiui Ručinskui ir Vilniaus skyriaus valdybos narei Audronei Nugaraitei.

           

Valdybai buvo pristatyta Vilniaus skyriaus tinklaraščio „Mediaplius“ (www.mediaplius.wordpress.com) veiklos ataskaita. Šis tinklaraštis veikia nuo balandžio mėnesio, jo uždavinys yra pagyvinti ir paįvairinti vidinę skyriaus komunikaciją, o taip pat fiksuoti aktualiausias žiniasklaidos tendencijas ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. 

           

Valdybos posėdyje svečio teisėmis dalyvavusi VU Informacijos paslaugų centro bibliotekininkė Dalia Juodienė pristatė valdybos nariams paslaugas, kurias siūlo Žurnalistikos studijų informacijos centras, veikiantis prie VU Žurnalistikos instituto, ir įvardijo galimo šio centro ir LŽS bendradarbiavimo gaires. Po pristatymo LŽS Vilnius skyriaus valdyba pritarė bendradarbiavimo idėjai ir nutarė ieškoti galimybių jos įgyvendinimui.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-12-03 10:40
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media