2024 m. balandžio 17 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Senjorų klubo narių susirinkime – skaidri ir darbinga nuotaika

2013-09-07
 
Senjorų susirinkimą vedė klubo pirmininkas Stanislovas Pleskus ir jo pavaduotojas Jonas Vėlyvis. Sigito Povilo Krivicko nuotrauka

Senjorų susirinkimą vedė klubo pirmininkas Stanislovas Pleskus ir jo pavaduotojas Jonas Vėlyvis. Sigito Povilo Krivicko nuotrauka

 

Jonas Vėlyvis

 

Po vasaros atostogų vėl tradicinėje vietoje - Lietuvos teatro draugijos salėje įvyko Senjorų klubo susirinkimas. Ji pradėjo klubo pirmininkas Stanislovas Pleskus.

Visi atsistoję minutės tyla pagerbė mūsų kolegės Filomenos Taunytės šviesų atminimą.

Iš pradžių buvo pagerbti jubiliatai. Jų buvo net septyni: Tamara Bražienė, Ona Birutė Boreišienė, Leonas Grubinskas, Sigitas Povilas Krivickas, Emilija Kulakauskienė, Algirdas Alfonsas Pakeliūnas ir Juozas Stasinas.

Reta jubiliate buvo kolegė Tamara Bražienė. Jai sukako 90 metų. Visi smagiai paplojo po jos žvaliai ir emocingai pasakytos kalbos.

Kolegą Juozą Stasiną jubiliejaus proga atėjo pasveikinti ir Aplinkos ministerijos atstovai. Ministerijos patarėjas Romas Jankauskas įteikė kolegai Juozui įteikė aukščiausiojo laipsnio Nusipelniusio aplinkosaugininko ženklą.

Visiems jubiliatams buvo įteikti LŽS Padėkos raštai, pasirašyti LŽS pirmininko Dainiaus Radzevičiaus, kuris irgi dalyvavo senjorų renginyje. S. Pleskus jubiliatams įteikė gėlių ir literatūrinių dovanėlių.

Vėliau buvo aptarinėjami  įvairūs reikalai. Kolega Alfonsas Čepauskas priminė mokslininkų bibliotekoje įvykusią ir gerai pavykusią žurnalistų ekslibrisų parodą. Jis taip pat supažindino su įvykusia Gariūnų verslo parke tarptautine ekslibrisų paroda „1863 metų sukilimas". Kolega Alfonsas padovanojo kelis parodos katalogus. Pareiškė idėją su-rengti senjorų išleistų knygų parodą ir išleisti bibliografinį leidinį.

Kolega Vytautas Žeimantas dar kartą priminė, jog renka žurnalistų eilėraščius. Jo užsispyrimas - surinkti 100 autorių jau įvykdytas!  Kolega Vytautas,  būdamas LŽS internetinio laikraščio redaktorius, pakvietė būti aktyvius visus senjorus, rašyti apie sumanymus ir atsiliepti į publikacijas komentarais. Pažadėjo jokios cenzūros nereikšti netgi ir tada, jeigu net jis ir nesutiktų su autorių mintimis. Tai visiems labai patiko, nors kai kurie pasigedo ir redagavimo, lyg patys nemokėtų rašyti.

Kolega Leopoldas Mykolaitis pagyrė mūsų internetinį laikraštį www.lzs.lt ir pageidavo Žurnalistų namuose turėti žurnalistų išleistų knygų biblioteką.

Senjorų klubo pirmininkas Stanislovas Pleskus priminė LŽS nario mokesčio svarbą ir pacitavo LŽS valdybos nutarimą braukti iš LŽS sąrašų visus nesumokėjusius nario mokesčių po Naujųjų metų.

Kolega Vytautas Barauskas toliau vykdė savo įsipareigojimą supažindinti su Vilniaus tautinių mažumų muzika ir dainomis. Šį kartą armonika grojo ir dainavo moldavas Stepanas Moldavanas. Dainuoti jam padėjo Vytautas Barauskas.

Toliau buvo dalinamasi vasaros prisiminimais, kūrybine ir gyvenimiška patirtim prie kavos ar arbatos puodelių.

Jubiliatams buvo sudainuota ILGIAUSIŲ METŲ.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-09-15 09:48
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media