2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: J.Elekšis: “Dainuosime, kol valytoja iššluos dainorius”

2009-12-17
 
Erikos Straigytės nuotraukoje: žurnalistas, aktyvus LŽS Senjorų klubo narys, knygos “Kas, mergaite, tau dainuos?” autorius maloniai kviečia kolegas į knygos sutiktuves

Erikos Straigytės nuotraukoje: žurnalistas, aktyvus LŽS Senjorų klubo narys, knygos “Kas, mergaite, tau dainuos?” autorius maloniai kviečia kolegas į knygos sutiktuves

Kornelija Ežerskytė

 

Gruodžio 18 d. 17 val. Vilniaus Mokytojų namų Didžiojoje salėje pristatoma LŽS nario, daugelio dainų tekstų autoriaus Juozo Elekšio knyga  "Kas, mergaite, tau dainuos?“ Tai jau 16-oji žurnalisto knyga, skirta ne tik poezijos mylėtojams, bet ir… muzikuojantiems žmonėms.

 

Ir pristatyta ji pirmiausia Klaipėdoje. “Aš čia visai  niekuo dėtas. Planavau pristatymą tik Vilniuje, bet pasirengimo eigą "sugadino" klaipėdiečiai. Nežinojau, kad ten trys kolektyvai dainuoja mano dainas (žinojau tik vieną). Jie suorganizavo mano kūrybos vakarą. Man niekuo nereikėjo rūpintis,”- atvirauja aktyvus LŽS Senjorų klubo narys ir kūrėjas Juozas Elekšis.

 

Taigi tąkart Klaipėdos Žvejų rūmuose beveik dvi valandas skambėjo dainos, sukurtos pagal Juozo eiles. Choras "Alna" padainavo dainą "Priesaika Tėvynei", kuriai Juozas pats kūrė ir melodiją, ir žodžius. “Porą labai senovinių dainų teko padainuoti (teisingiau pakvarkti) ir man. Niekas už tai neprimušė, ir gerai. Parsivežiau daug gėlių ir net jūrą vaizduojantį paveikslą. Visai netikėtai vakaras buvo labai puikus,”- maloniais įspūdžiais dalijasi žurnalistas.

 

Na, o rytoj Mokytojų namuose įvyksiančiame renginyje koncertuos daugelio konkursų laureatė Aušra Liutkutė, Ukmergės kultūros centro ansamblis "Lyra", Mokytojų namų žemaičių ansamblis "Tyklė" ir dainininkų mėgėjų grupės. Skambės Jurgio Gaižausko, Ipolito Petrošiaus, Aušros Liutkutės, Vitalio Emilijaus Petronio, Jono Šukio, Danutės Krakauskienės, Tado Daškevičiaus, Antano Galdiko sukurtos dainos, kurių tekstus parašė J.Elekšis.

 

Lzs.lt  iškart puolė smalsauti, ar dainų tekstų kūrėjas išdrįs uždainuoti ir sostinėje? “Su draugu dainuosime dvi dainas: pirmoji - "Ainių daina" (žemaitiška šios dainos versija yra dabar išleistoje knygoje. Beje, ši daina yra Vilniaus profsąjungų rūmų choro himnas. Ją dar dainuoja Klaipėdos choras "Alna", Ukmergės choras ir dar keli mažesni kolektyvai). Dar padainuosime dainelę vaikams "Ežiukas", nes, manau, abu esame jau pakankamai suvaikėję,”- šmaikštauja žurnalistas senjoras.

 

Renginys turi būti šmaikščiai smagus, nuoširdus ir… be pabaigos. Mat knygos sutiktuves rengiantis jos autorius pirmiausia ketina kartu su publika sudainuoti "Himną gydytojui", o vakarui baigiantis vinguriuoti melodijas tol, kol “išeis paskutinis žiūrovas, o atėjusi valytoja iššluos ir dainorius”.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-12-18 00:22
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media