2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Apie projekto eigą

*print*

Archyvas :: Ar viešoje erdvėje pakankamai gerbiami Konstitucijoje įtvirtinti valstybės pagrindai?

2009-10-20
 

Šį antradienį (spalio 20 d.) 10.10 val. Žinių radijo laidoje „Žiniasklaidos anatomija“ vyko diskusija apie viešoje erdvėje besireiškiančių žurnalistų, politikų, kitų visuomenės atstovų pagarbą Lietuvos Konstitucijoje įtvirtintiems valstybės pagrindams. Laida bus kartojama.

 

Žiniasklaidoje kone kasdien vyksta diskusijos apie valstybės valdymo kokybę, skirtingų visuomenės socialinių sluoksnių teises, teisėsaugos veikimo principus ir siūlymus radikaliai keisti egzistuojančią sistemą. Tačiau viešoje erdvėje vis dažniau girdisi ir tokių siūlymų bei idėjų, kurių turinys kardinaliai priešingas šalies Konstitucijoje numatytiems principams. Ar tai reiškia, kad visuomenė viešai ir atvirai pradeda dvejoti šalies sandaros konstituciniais principais? Ar tokios diskusijos nerodo žemo visuomenės teisinio ir politinio raštingumo? Kodėl skandalingi ir rezonansiniai įvykiai skatina visuomenę siūlyti radikalius sprendimus, kurie tiesiogiai prieštarauja Konstitucijoje įtvirtintiems principams.

 

Pokalbis apie tai laidoje „Žiniasklaidos anatomija“, kurią bendrai rengia Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Žinių radijas.

 

Diskusijoje dalyvauja Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Arminas Lydeka, profesorius Vytautas Nekrošius, Všį „Drąsinkime ateitį“ direktorius Edmondas Babenskas ir vienas iš 2008 m. Konstitucijos egzamino laimėtojų uteniškis Vidmantas Pimpė.

 

Laidą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas. Laidą veda Dainius Radzevičius.

 

Kiekvieną antradienį Žinių radijo eteryje girdima laida savo klausytojus pasiekia įvairiai. Jei nespėji ar neturi galimybės įsijungti radiją 10.10 val., galima bet kada paklausyti laidos įrašo internetu arba išgirsti jos kartojimą sekmadieniais 11 val.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-10-20 13:47
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media