2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Koordinatoriams

*print*

Archyvas :: LŽS kreipėsi į savivaldybes dėl bendradarbiavimo

2009-10-13
 

Simonas Ropė

 

 

Spalio 25 d. Lietuvos Respublika minės svarbią Valstybei datą – sukaks 17 metų Lietuvos Konstitucijai. Siekdama įprasminti šią svarbią datą ir suteikti visuomenei kuo daugiau informacijos apie su Konstitucija susijusias vertybes bei jų apsaugą, Teisingumo ministerija ir Lietuvos žurnalistų sąjunga kartu su partneriais spalio 24 d. rengia Konstitucijos egzaminą, skirtą Lietuvos gyventojams.

 

Šiandien Žurnalistų sąjunga išsiuntė raštą kiekvienai iš 60-ties savivaldybių siūlydama bendradarbiauti rengiant Konstitucijos egzaminą.

 

Konstitucijos egzaminas bus organizuojamas 2 etapais: atrankos etapas savivaldybėse (spalio 24 d.) ir finalas Vilniuje (lapkričio 28 d.).

 

Šiam projektui sėkmingai išsiplėtus ir sulaukus didelio dėmesio, egzamino rengėjai yra pasirengę padėti organizuojant ir viešinant papildomas iniciatyvas, susijusias su visuomenės (ypač jaunimo) teisiniu švietimu.

 

Lietuvos savivaldybių asociacijai ir savivaldybėms išsiųstame rašte rašoma: “Prašytume Lietuvos savivaldybių asociaciją ir kiekvieną savivaldybę aktyviai prisidėti prie projekto vykdymo ir sklaidos. Ypač svarbi jūsų – asociacijos ir kiekvienos savivaldybės – pagalba pateikiant informaciją apie Konstitucijos egzamino eigą gyventojams.”

 

Organizatoriai prašo savivaldybių vadovus paskirti egzamino koordinatorius savo savivaldybėje, numatyti vietą egzaminui, užtikrinti, kad egzamino vykdymo vietoje veiktų interneto ryšys ir spausdintuvas (testų atspausdinimui). Taip pat prašoma paskirti po du savivaldybės atstovus į egzamino vertinimo komisijas. Konstitucijos egzaminas kiekvienoje savivaldybėje vyks spalio 24 d., šeštadienį, 11 val.

 

Projektą vykdanti Lietuvos žurnalistų sąjunga džiaugiasi, kad Konstitucijos egzaminas turi ne tik tęstinumą, bet ir per dvejus metus spėjo suburti ir būrį entuziastų savivaldybėse.

 

Pasak LŽS pirmininko pavaduotojos ir šio projekto vadovės Erikos Straigytės, “šie aktyvūs piliečiai jau nuo rugsėjo skambino ir teiravosi, kada bus duotas startas ir kuo jie gali padėti. Tad aktyvumo tikimės ir iš savivaldybių vadovų. Jie gali paraginti savo savivaldybės gyventojus aktyviai dalyvauti šiame  pilietiškumo ir teisinio švietimo ugdymo projekte. Taip pat tikimės jų iniciatyvumo papildomai pasveikinant geriausius Konstitucijos žinovus savo savivaldybėje.”

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-10-14 12:26
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media