2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: „Šeimininkės“ redaktorės išmonė – „D.J.“ svetainė“

2010-01-27
 
Alvydo Urbano nuotraukoje: „D.J. svetainės“ atidarymas. Simbolinę juostelę perkerpa istorikas, rašytojas ir žurnalistas, LŽS narys Rimantas Marčėnas

Alvydo Urbano nuotraukoje: „D.J. svetainės“ atidarymas. Simbolinę juostelę perkerpa istorikas, rašytojas ir žurnalistas, LŽS narys Rimantas Marčėnas

Vidmantas Miškinis

 

Dvidešimtmetė „Šeimininkė“ – populiarus Lietuvos moterų savaitraštis, 2010-uosius pradėjo naujomis temomis, problemomis ir rubrikomis. Trečiasis šių metų laikraščio numeris skaitytojus nustebino nauja diskusija, kuri vyko ... redaktorės Danutės Junevičienės svetainėje, įrengtoje ne redakcijoje, o nedideliame, bet jaukiame jos bute.

 

UAB „Ūkininko patarėjas“ (vyr. redaktorius Vytenis Neverdauskas) Kaune centre turi erdvias, jaukias patalpas, kuriose „šeimininkauja“ ir visada naujovių ieškančios vienos iš penkių redakcijų  moterys. Bėda ta, kad laikraščių ir žurnalų buveinėje negalima išbandyti savaitraštyje spausdinamų maisto ruošimo receptų, o ir pakviesti svečiai čia nesijaučia lyg namuose, nes aplinka – šurmulinga.

 

Pirmosios diskusijos „D.J.“ svetainėje“ tema  buvo - „Istorija: tarp fikcijos ir realybės“. Redaktorės Danutės Junevičienės bute prie apskrito stalo neformaliam pokalbiui apie istoriją, kaip tikrovės atspindį, ir fiktyvią interpretaciją susirinko įvairių profesijų atstovai: istorikas, prozininkas ir humanitarinių mokslų daktaras Rimantas Marčėnas, psichologė Vida Matulionienė, kasdien prie autentiškos istorijos prisiliečianti Maironio lietuvių literatūros muziejaus direktorė ir rašytoja Aldona Ruseckaitė bei aktorė Doloresa Kazragytė, visada besistengianti būti atvira tiek sau, tiek visuomenei. (Diskusijos aprašymas mūsų tinklalapio „Komentaruose“).

 

Šalia diskutuojančių buvo ir „Šeimininkės“ korespondentė Edita Gruiniūtė, fiksavusi įdomiausias mintis apie istoriją, taip pat UAB „Ūkininko patarėjas“ spaudos platinimo skyriaus vadovė Jolanta Rudokienė, kuri buvo atsakinga už ... pyrago, pagal senovišką močiučių receptą, iškepimą. Vasarį, kai  „D.J. svetainėje“ bus kalbama tema „Meilė ir likimas“, diskusijos dalyviai, tikriausiai, smaguriausis tik „meilės“ patiekalais bei gėrimais? Nieko nuostabaus, juk „Šeimininkė“ ne tik moko, pataria, bet ir pirmoji „paragauja“.

 

Sunkmečio laikais, kai daugelis spaudos leidinių „plonėja“, Lietuvos moterims skirtas savaitraštis dabar leidžiamas net 20260 egzempliorių tiražu. Leidinio populiarumo lygtis labai paparasta: darbštumas plius kūrybiniai ieškojimai. Sėkmę  lemia redakcijos vdovės Danutės Junevičienės (L.Ivinskio premijos laureatė) , ats. sekretorės Violetos Gustaitytės ( „Gintarinio parkerio“ laureatė), žurnalisčių Rūtos Kanopkaitės (V.Kudirkos premijos laureatė), Rūtos Šimelytės, Editos Gruiniūtės,  Ramintos Lisauskienės, Eglės Leonovienės, Vitos Jankauskienės, Jurgos Sajankienės, kalbos redaktorės Giedrės Sodeikienės bei kitų bendradarbių sumanumas, originalumas, pasišventimas mėgiamam darbui.

 

„Šeimininkės“ redaktorė Danutė Junevičienė-Kisielytė - prityrusi spaudos „meistrė“. 1975-1988 metais ji dirbo savaitraščio „Už gražią buitį“ , 1989–1991 metais laikraščių „Kauno aidas“, „Langas“ korespondente. Po to Danutė tapo laikraščio „Ūkininko patarėjas“ atsakingaja sekretore, o nuo 1993-ųjų – savaitraščio „Šeimininkė“  redaktorė. Gal  „D.J. svetainėje“ bus surengtas pokalbis ir apie žurnalistiką ar šalies leidinius, skirtus Lietuvos moterims?  Padiskutuoti yra apie ką!

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-01-27 14:52
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media