2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: V.Mačiulis – laidoje “Žiniasklaidos anatomija”

2010-01-12
 
Erikos Straigytės nuotraukoje: Vidas Mačiulis (dešinėje) nevengia aštrių diskusijų ir visada rėžia savo nuomonę tiesiai

Erikos Straigytės nuotraukoje: Vidas Mačiulis (dešinėje) nevengia aštrių diskusijų ir visada rėžia savo nuomonę tiesiai

Simonas Ropė

 

Šį antradienį (sausio 12 d.) 10.10 val. Žinių radijo laidoje „Žiniasklaidos anatomija“ vyko diskusija apie tai, kaip keičia visuomenės požiūrį į 1991 m. Sausio 13-osios įvykius žiniasklaida ir žurnalistai. Tarp diskusijos dalyvių buvo ir aktyvus šios laidos klausytojas, Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas, žurnalistas Vidas Mačiulis.

 

Laidoje, kurią jau treti metai veda Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius, taip pat dalyvavo  Lietuvos žurnalistų draugijos pirmininkė, žurnalistė Marytė Kontrimaitė ir Lietuvos architektų sąjungos pirmininkas Gintautas Blažiūnas.

 

1991 metų sausio 13-oji šiandien vis dar kelia daug emocijų Lietuvoje ir net už jos ribų. Ši diena aptarinėjama ir tų, kurie tą dieną buvo Vilniuje, Kaune ar Klaipėdoje, ir tų, kurie tuomet laiką leido savo namuose kur nors Lietuvos pakrašty. Ją aptarinėja net ir tie, kurie dar nebuvo gimę. Su 20 metų senumo įvykiais siejamos ir diskusijos apie šiandieninę Lietuvos politiką, ekonomiką ar socialinių grupių padėtį. Viešai keliamas net klausimas apie tai, ar dėl tokios Lietuvos buvo kovota.

 

„Žiniasklaidos anatomija“ kalbėta apie tai, ar viešai diskutuojant apie 1991 metų sausio 13-osios įvykius žiniasklaida ir žurnalistai padeda stiprinti pilietinę visuomenę? Ar tokios diskusijos padeda gydyti įsisenėjusias visuomenės žaizdas? Ar apie viską noriai kalbame viešai? Ar nepamirštame svarbių faktų ir dalykų?

 

Laida taip pat bus kartojama šiandien 19 val. ir sekmadienį 11 val.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-01-12 17:11
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media