2024 m. balandžio 23 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Dienos klausimas lyg sociologinis tyrimas

2009-12-09
 

Dienraščio „Kauno diena“ redakcija nuolat savo skaitytojams pateikia aktualius klausimus iš miesto gyvenimo. Visada įdomu sužinoti, ką mano žmonės. Vienas paskutiniųjų „Dienos klausimų“ buvo: “Koks ryškiausias kauniečių tapatybės bruožas?“ Atsakymai buvo įvairūs. Daugiausia (27.17 proc.) skaitytojų atsakė, kad kauniečių tapatybė – aistra „Žalgirio“ krepšinio komandai. Antroje vietoje (20.23 proc.) – balsavimas už konservatorius. Trečioje – priešprieša su vilniečiais (16.18 proc.). Už tai, kad Kauno tapatybė - meilė Laisvės alėjai ir tarpukariui, balsus atidavė 12.72 proc. atsakiusiųjų. Kiek mažiau, tik 7.51 proc. surinko „kauniečių  verslumas bet kokiomis sąlygomis“.

 

Įdomu pažymėti ir tai, kad respondentų nuomone, miesto žmonių  tapatybė yra ištikimybė „Kauno dienai“ (6.36 proc.). Nenuostabu. Šis laikraštis buvo, yra ir liko populiarus, nes atkūrus Lietuvos nepriklausomybę jis įveikė ir du naujus dienraščius, kurių tikslas buvo sužlugdyti senas ir gražias tradicijas puoselėjančią „Kauno dieną“. Nepavyko. Vienintelis miesto dienraštis ir toliau naujom temom ir problemom džiugina  savo skaitytojus, ką rodo ir pastarasis „Dienos klausimas“.

 

 Dar trys atsakymai į žurnalistų pateiktus klausimus apie Kauno tapatybę. Tai sugrįžimas po studijų į savo gimtąjį miestą (1.73 proc.), domėjimasis automobiliais (1.16 proc.) bei naujosiomis technologijomis (0 proc.). Tokia yra  žurnalistų „išaiškinta“ Kauno tapatybė. Įdomu, kokius duomenis pateiktų tikrieji sociologai? Jie tikriausiai nelabai skirtųsi nuo „Kauno dienos“ tyrimų.

 

LŽS Kauno sk. inf.                   

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-12-09 15:22
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media