2024 m. balandžio 26 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Žurnalistės laimėjimas – projekte „Darni šeima“

2009-10-20
 
Nežinomo autoriaus nuotraukoje: kauniečių Aušros ir Liongino Garnių šeima, kuri konkurse „Darni šeima” tapo nominacijos „Už tradicijų puoselėjimą“ nugalėtoja

Nežinomo autoriaus nuotraukoje: kauniečių Aušros ir Liongino Garnių šeima, kuri konkurse „Darni šeima” tapo nominacijos „Už tradicijų puoselėjimą“ nugalėtoja

Vidas Mačiulis

 

LŽS Tarybos ir Kauno apskrities skyriaus valdybos narės, „Kauno dienos“ žurnalistės Aušros Garnienės šeima paskelbta viena iš penkių konkurso „Darni šeima“ nugalėtojų. Laimėtojus iš Kauno apskrities išrinko šio originalaus projekto iniciatyvinė grupė ir interneto svetainės www.darni-seima.lt lankytojai.

 

Radijo ir televizijos laidų vedėjas, „Darnios šeimos“ iniciatyvinės grupės pirmininkas, šeimų ambasadorius Giedrius Masalskis sakė: „ Džiaugiamės, kad konkursas suvienijo tiek daug gražių šeimų iš visos Lietuvos ir sulaukė jų susidomėjimo. Išrinkti nugalėtojus buvo išties nelengva užduotis, juk kiekviena šeima yra išskirtinė ir savais būdais puoselėjanti darną“.

 

Laimėjimą „Už tradicijų puoselėjimą“  Aušros ir Liongino Garnių šeima pelnė už folklorininį ansamblį, kurį kartu su vaikais Julija, Mykolu, Rapolu ir Steponu įkūrė prieš trejus metus. Grojanti, dainuojanti ir šokanti žurnalistės šeima aktyviai dalyvauja Kauno folklorinio klubo „Eitinė“ veikloje. 2007 metais Garniai jau pasirodė šalies  folklorų ansamblių šventėje Vilniuje, o šiais metais – jubiliejinėje dainų ir šokių šventėje, skirtoje Lietuvos tūkstantmečiui. Reikia stebėtis, kaip kolegė sugeba produktyviai darbuotis dienraštyje ir  dar randa laiko prasmingai muzikinei veiklai.

 

Projekto „Darni šeima“ globėja – Lietuvos socialinės apsaugos ir darbo ministerija gruodžio 4-ąją į iškilmingą renginį Seime pakvies  50 šeimų iš šalies apskričių ir apdovanos visus konkurso nugalėtojus. Vilniuje bus pagerbta ir Aušros Garnienės šeima. Prieš tai ji ir dar keturios apskrities šeimos lapkričio 10-ąją  susirinks į pagerbimo popietę Kauno miesto savivaldybėje.

 

Nuoširdžiai sveikiname kolegę ir viliamės, kad  Lietuvoje bus daugiau tokių nuostabių žurnalistų šeimų! O gal jau ir yra, tik mes apie jas nieko nežinome?

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-10-21 00:20
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media