2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Žurnalistės Dalios Urbonienės rūpestis ir džiaugsmas – „Sveikas žmogus“

2010-03-18
 
Vytauto Razmos nuotraukoje:  taip  kiekvieno “Sveikas žmogus” numerio antrajame puslapyje  skaitytojams šypsosi  žurnalo  vyr. redaktorė, LŽS narė Dalia Urbonienė

Vytauto Razmos nuotraukoje: taip kiekvieno “Sveikas žmogus” numerio antrajame puslapyje skaitytojams šypsosi žurnalo vyr. redaktorė, LŽS narė Dalia Urbonienė

Vidas Mačiulis

 

Netiesa, kad su žmogum reikia suvalgyti pūdą druskos, kad įsitikintum, koks jis yra... Bendrų žurnalistinių švenčių ar susirinkimų metu, atsitiktinai susitikus gatvėje ar renginyje, visi pastebi, kad  kolegė, Lietuvos žurnalistų sąjungos narė Dalia Urbonienė visada spinduliuoja paprastumu, nuoširdumu, gerumu ir, žinoma, moterišku žavesiu. 

 

Tuo dar kartą įsitikinome gražų kovo rytą dideliame, bet jaukiame žurnalo „Sveikas žmogus“ vyr. redaktorės D.Urbonienės kabinete. Čia atėjome nekviesti, bet  ir nebuvome išprašyti, nors žurnalo vadovės laukė daug kasdienių darbų, užgožusių net šventinę nuotaiką.

 

Dalia sulaukė penkiasdešimtojo gimtadienio. Tai byloja tik paso duomenys, nes pagalvotum, kad žurnalistei dar toli iki keturiasdešimtojo pavasario... Gal dėl to ji yra jaunatviška, kad vyr. redaktorės rūpestis ir džiaugsmas – „Sveikas žmogus“? Kolegė maloni, kūrybinga, geros nuotaikos ne tik jubiliejinio gimtadienio proga. Pasveikinę LŽS narę D. Urbonienę  su gražiu ir prasmingu pavasariu, drauge prisiminėme ir jos kelią į Lietuvos „širdy“...

 

 Pakruojo rajone gimusi, aukso medaliu  vidurinę mokyklą baigusi Panevėžyje, savo gyvenimą susiejo su Kaunu. Inžinierės technologės specialybę įgijusi tuometiniame Kauno politechnikos institute,  Dalia Bortkevičiūtė – Urbonienė pasirinko neramią, nepelningą, bet įdomią ir širdžiai mielą žurnalistės profesiją. Dėl to Vilniaus universiteto   Žurnalistikos centre  baigė profesines studijas. 1993 metais „Kaunas plius“ televizijoje pradėjo rengti programas vaikams, paskui šešerius metus buvo UAB „Vasario leidykla“, „Vasario koncernas“, „Vigonita“ korespendentė, vertėja, „Šeimos“, „Moters“, „Sveikatos“, „Šeimininkų“ kalendorių sudarytoja ir redaktorė.

 

2001-aisiais žurnalistė Dalia Urbonienė pasirinko medicininę spaudą, tapo žurnalo „Šeimos sveikata“ korespondente, laikraščio „Sveikatos ABC“ redakcijos vadove,  žurnalo „Medicinos ir farmacijos žinios“ vyr. redaktore. Patvirtindama savo gyvenimo moto: “Tik nesakyk, kad taip nebūna – pažaboti galima fortūną“,  Dalia   puikiai vadovaudama solidžiam mėnesiniam žurnalui „Sveikas žmogus“.  Profesionaliai leidžiamas žurnalas, kurio šūkis „Kelias į visavertį gyvenimą“,yra įdomus, reikalingas  ir medikams, ir jų pacientams.

 

Šiais metais iš esmės pasikeitęs žurnalas „Sveikas žmogus“ tapo dar įdomesnis, ir populiaresnis. Pirmajame šių metų leidinio numeryje vyr. redaktorė Dalia Urbonienė  redakcijos skiltyje skaitytojams rašė: „ Malonu vėl su jumis bendrauti šiais naujais, 2010 metais. Tikėkime, kad jie mums visiems bus geresni, net tuomet, jei ir praėjusieji nebuvo blogi. Juk geriau gali būti  visuomet. Tuo vadovaudamiesi, mes jums ir pristatome pasikeitusį „Sveiką žmogų“. Mes buvome žadėję, kad gerų pasikeitimų bus, ir savo žodžio laikomės.

 

Kaip mėgdavo kartoti mano šviesios atminties senelė (iš tikrųjų mes ją vadindavom baba, bet skamba kažkaip lyg nelietuviškai) – „Nauji metai – nauji lapai“. Mūsų atveju tai tinka ir tiesiogiai, ir perkeltine prasme. Labai tikimės, kad naujasis mūsų vaizdas jums patiks. Mums atrodo, kad dabar žurnalas dar šiuolaikiškesnis ir todėl patrauklesnis bei patogesnis skaityti jums, mieli mūsų skaitytojai. Taip pat tikimės, kad ir perskaitę neliksite nusivylę – žurnalo turinio kokybė išlieka tokia pat aukšta kaip ir buvo. Mūsų temas ir toliau rašo ar konsultuoja tikri savo srities specialistai, mūsų gerbiamieji medikai. Perfrazuojant dar vieną liaudies posakį, sutikę žurnalą pagal naują gražesnį rūbą, tikimės, kad, perskaitę jį, „išlydėsite“ pagal protą – liksite patenkinti jo turiniu.

 

Tad, nepaisydami visų krizių ir dejonių, mes ne tik kad nesustojam, bet ir einame pirmyn. Galima būtų sakyti, rodome krizei špygą, jei tai neskambėtų nemandagiai. Todėl išlikdama mandagi, verčiau atkreipsiu jūsų dėmesį į dar kai kuriuos pasikeitimus.

 

Tenkinant jūsų poreikius ir pageidavimus, atsirado naujų rubrikų. Atnaujinome teisininko konsultacijas – pradedant šiuo, kiekviename numeryje jis narplios įvairias su medicina ir sveikata susijusias teisines problemas. Straipsnius apie mūsų vaikų sveikatą sudėjome į atskirą skyrių „Sveikas vaikas“. Mat vis klausinėjate, kodėl nerašome apie vaikus. Mes visuomet rašėme, bet, pasirodo, kai tos temos buvo išmėtytos po žurnalą, jų... nesimatė. Lietuvos ir pasaulio naujienų pageidavo taip pat ne vienas mūsų skaitytojas, tad prašom – nuo šiol skaitykit. Tikriausiai tai įdomu ne tik tiems parašiusiems. Jei turite minčių, pageidavimų ir pasiūlymų, rašykite, visuomet laukiame jūsų laiškų. Jūsų dėka žurnalas gali tapti dar įdomesnis – argi nesmagu tai žinoti? Likite visi sveiki! Susitiksime po mėnesio. Jūsų Dalia.”

 

Žurnalo “Sveikas žmogus” vyr. redaktorė Dalia Urbonienė turėjo kuo nudžiuginti skaitytojus  vasario mėnesio,  kaip ir  greitai pasirodinčiame pavasariniame - numeriuose… Kai gegužės 8-ąją LŽS Kauno apskrities skyriaus nariai  susitiks tradiciniame Spaudos baliuje, gal su mama ir Milda Urbonaitė, pasekusi mamos pėdomis, bet dabar gyvenanti ir dirbanti Kroatijoje.  “Vasaros olimpe” visada laukiami tos pačios gildijos bičiuliai. Bus pakeltos taurės ir už  visada kūrybingus, nuolat ieškančius ir atrandančius žurnalistus, kurių būryje yra ir Dalia Urbonienė su  savo… “Sveiku žmogumi”!

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-03-18 13:34
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media