2024 m. balandžio 23 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Medaliais “Už nuopelnus žurnalistikai” apdovanoti penki Vilniaus skyriaus nariai

2010-12-01
 
Iš kairės: Leopoldas Rozga, Julijona Sejavičienė, Nijolė ir Algis Padoros

Iš kairės: Leopoldas Rozga, Julijona Sejavičienė, Nijolė ir Algis Padoros

Arūnas Mildžius

 

Vilniaus skyriaus, šiuo metu vienijančio beveik 250 žurnalistų, nariais yra ir sostinėje, ir atokiausiuose Lietuvos kampeliuose, ir užsienio šalyse dirbantys kolegos. Atstumai, žinoma, neleidžia mums taip dažnai susitikti, kaip tą daro kitų skyrių ir klubų nariai, tačiau kilometrai netrukdo stebėti kolegų darbus, pasiekimus, už kuriuos negėda juos siūlyti LŽS apdovanojimams. Džiugu, kad XV Žurnalistų sąjungos suvažiavime penki Vilniaus skyriaus žurnalistai - Julijona Sejavičienė, Leopoldas Rozga (abu dirba Akmenės rajono laikraštyje „Vienybė"), Gvidas Šliažas, Nijolė Padorienė ir Algis Padora (visi iš Pakruojo "Auksinės varpos") apdovanoti medaliais "Už nuopelnus žurnalistikai". Šis garbingas apdovanojimas įteiktas ir LŽS Alytaus skyriaus nariui Jurgiui Kochanskui. Sveikiname.

 

Julijonos spinduliai

 

LŽS Vilniaus skyriaus narė, žurnalistė Julijona Sejavičienė Akmenės rajono laikraštyje „Vienybė" dirba jau 40 metų, 33-ejus metus yra redaktoriaus pavaduotoja, o apskritai žurnalistikoje darbuojasi jau 44-erius metus. Jos įtaigus ir meniškas žodis keturis dešimtmečius kelia ir telkia Akmenės krašto žmones. J. Sejavičienė rajono bendruomenėje turi gerą autoritetą, yra Savivaldybės komisijos apdovanojimams „Už nuopelnus Akmenės kraštui" narė, daugelį metų yra aplinkos apžiūros, konkurso „Metų ūkis" vertinimo komisijų narė. Žurnalistė „Vienybės" laikraštyje yra įgyvendinusi projektus „Kaimo bendruomenių garsas", „Diena ir visas gyvenimas", tarptautinį projektą „Dvi valstybės - viena bendruomenė", jos iniciatyva jau 15 metų laikraštyje „Vienybėje" skelbiami konkursai „Metų žmonės" ir rajono bendruomenei pristatomi laureatai. J. Sejavičienės rašiniai iš ciklo „Kaimo bendruomenių aidas" buvo įvertinti Lietuvos ir JAV iniciatyvų fondo premija. 2005 m. už nuoširdų ir kūrybišką darbą Akmenės kraštui ir jo žmonėms J. Sejavičienė apdovanota premjero A. Brazausko padėkos raštu. Akmenės krašto bendruomenės teikimu J. Sejavičienė tapo konkurso „Lietuvos kaimo spindulys" nominacijos „Kaimo žurnalistas" laureate ir buvo apdovanota Angelo skulptūra. 2000, 2001,2003,2004 metais žurnalistės J. Sejavičienės darbai sulaukė įvertinimo Lietuvos žurnalistų sąjungos skelbtuose konkursuose. Julija Sejavičienė yra parašiusi knygas „Tarp laiko krantų", „Javo žydėjimas", „Kruopiai", yra knygų „Vitražas metų lange", „Po amžinosios kaimynystės kupolu" sudarytoja ir autorė.

 

33 metai už redaktoriaus stalo

 

Leopoldas Rozga Akmenės rajono laikraštyje „Vienybė" dirba nuo 1975 metų, nuo 1977 m. - laikraščio redaktoriumi. Jo vadovaujamas laikraštis yra svarus rašiniais apie rajono bendruomenę, apie krašto praeitį, aprėpia svarbiausiais gyvenimo aktualijas. L. Rozga yra stiprus publicistas, jo straipsniai politikos, gyvenimo kaitos procesų, kraštotyros tema mėgiami ir skaitytojų labai vertinami. L. Rozga yra vienas iš Akmenės krašto kraštotyrininkų klubo įkūrėjų ir vadovų, jo iniciatyva Papilėje įkurtas Simono Daukanto ir Akmenės krašto muziejai. Žurnalistas L.Rozga apdovanotas Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino medaliu. Už svarius publicistikos darbus - V. Gedgaudo premija. Už kūrybinius darbus kraštotyros srityje 2009 metais apdovanotas P. Bugailiškio premija. Žurnalistas yra vienas iš monografijos „Papilė" autorių, yra parengęs knygas „Papilė - širdy ir likimuose", „Akmenės kraštas", „Vadovas po Ventos regioninį parką", „Viekšniai". Jo apmąstymai spausdinti ne viename LŽS išleistame almanache ir knygoje.

 

"Auksinės varpos" grūdai

 

Net trys apdovanotieji - Gvidas Šliažas, Algis ir Nijolė Padoros dirba Pakruojo laikraštyje "Auskinė varpa". Gvidas Šliažas, šiomis dienomis švenčiantis 73-ąjį gimtadienį, spaudos baruose - nuo moksleiviškų dienų. Jį, dar nebaigusį Pakruojo vidurinės mokyklos, priėmė į tuometinį "Žvaigždės" laikraštį. Dirbdamas atsakinguoju sekretoriumi baigė vakarinę, vėliau studijavo žurnalistiką Vilniaus universitete. Nuo 1969 - ųjų balandžio, taigi jau 41 metus, G.Šliažas dirba "Auksinės varpos" redaktoriumi. Šis laikraštis spalvinamas ne tik žemdirbiška kasdienybe, bet ir gyvenimo istorijomis, kultūros ir meno renginiais, politikos atgarsiais.

Gvidas Šliažas

 

Algis Padora "Auksinėje varpoje" dirba nuo 1972 metų. 1978 metais Vilniaus universitete įgijo žurnalisto diplomą. Laikraščio fotoiliustracija- kasdieninis Algio darbas. Tačiau jis tik fotografuoja, bet ir rašo. Dalyvauja fotokonkursuose. Rengia personalines fotografijų parodas. Žinias tobulina žurnalistų seminaruose.

 

Nijolė Padorienė baigė Vilniaus medicinos mokyklą (1972m.), Vilniaus universitetą (1978m). "Auksinėje varpoje" darbuojasi nuo 1975 metų. Yra Laiškų skyriaus vedėja. Dalyvavo LŽS vykdomojo komiteto veikloje, rašinių konkursuose. Taip pat fotografuoja - kartu su Algiu Padora surengė ne vieną fotografijų parodą. Rašo kultūros temomis.

 

Algis ir Nijolė - labai aktyvūs LŽS Vilniaus skyriaus nariai, kuriems nei kilometrai, nei slidūs keliai, nei lietūs netrukdo dalyvauti Pokalbio klubo ir kituose renginiuose.

 

Medaliais "Už nuopelnus žurnalistikai" anksčiau apdovanoti 6 Vilniaus skyriaus nariai - dr.Audronė Nugaraitė, Dainius Ručinskas, Aldona Armalė, Arkadijus Vinokuras, Loreta Jastramskienė, Angelina Liaudanskienė.  

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-12-01 19:55
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media