2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Aukščiausiame Sibiro kalne Beluchoje suplėvesavo Kelionių ir pramogų klubo vėliava

2010-08-27
 
Kelionių ir pramogų klubo archyvo nuotr.

Kelionių ir pramogų klubo archyvo nuotr.

2010 m. rugpjūčio 14 dieną virš Altajaus kalnyno ir aukščiausio Sibiro kalno - Beluchos - suplėvesavo LŽS Kelionių ir pramogų klubo vėliava. LŽS simbolika papuošta vėliava tuo metu keliavo po Rusiją, todėl Kelionių ir pramogų klubui teko didelė garbė atstovauti visų plunksnos brolijos sąjungą.
 

Kartu su Lietuvos keliautojų sąjungos prezidento Algimanto Jucevičiaus organizuotos turiados „Altajus - Lietuva 2010" dalyviais į Altajų vyko ir LŽS Kelionių ir pramogų klubo pirmininkas Gerimantas Statinis. Tris savaites vykusioje kelionėje atšiauriame Rusijos - Kazachstano - Kinijos - Mongolijos pasienyje žygeiviai įkopė į tris viršūnes, patyrė gausių pūgų, kartu aplankė mistiska dvelkiančia Jėgos vietą - Akkem'o ežerą.

 

Minėtas Altajaus vietas aprašė čia keliavęs ir tyrinėjęs Nikolajus Rerichas, kurias pavadino Sambalos ašimi. Šiandien Beluchos rajonas laikomas ezoterikų Meka (Akkem - skaitant iš dešinės į kairę skamba kaip „Meka"), kurie čia atkeliauja medituoti, studijuoti Tibeto medicinos, gydytis fizinių bei dvasinių negalių.

 

2009 metais LŽS bei LŽS Kelionių ir pramogų klubo vėliavos plėvesavo Tian Sanio kalnuose, pirma kartą įkoptoje Lietuvos 1000-mečio vardo viršūnėje. Tęsdamas šią tradiciją, Gerimantas Statinis ne tik įkopė į Beluchą, bet kartu nusileidęs papėdėje atšventė ir savo pusės amžiaus jubiliejų. Dar prieš kelionę LŽS pirmininko Dainiaus Radzevicčaus dovanotas neperšlampamas apsiaustas bei Keliautojų sąjungos prezidento dovanotas vardinis alpinistis karabinas buvo puikios dovanos, kurios, tikimasi, pasitarnaus ir kitose tolimose kelionėse.


Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-08-27 17:32
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media