2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Kelionių klubo nariams – Prezidento V.Adamkaus palinkėjimas

2009-11-13
 
Gerimanto Statinio nuotraukoje: Prezidentas V.Adamkus žurnalisto kelionių dienoraštyje įrašo sveikinimus LŽS kelionių ir pramogų klubo nariams bei visiems žurnalistams

Gerimanto Statinio nuotraukoje: Prezidentas V.Adamkus žurnalisto kelionių dienoraštyje įrašo sveikinimus LŽS kelionių ir pramogų klubo nariams bei visiems žurnalistams

Simonas Ropė

 

Lapkričio 10 d. Prezidentas Valdas Adamkus prezidentūroje priėmė žurnalistą Gerimantą Statinį ir sutiko pasidalinti mintimis apie savo mokyklos suolo draugą, vėliau tapusį Lietuvos alpinizmo pradininku – Gediminą Akstiną. G.Statinis šią  vasarą dalyvavo ekspedicijoje Tian Šanio kalnuose, kuri buvo skirta Lietuvos vardo tūkstantmečiui ir Gedimino Akstino viršūnės 50-mečiui paminėti. Po jos žurnalistas ir pradėjo rašyti knygą „Senojo ledkirčio prisiminimai“ apie Lietuvos alpinizmo istoriją.

 

V.Adamkus ir G.Akstinas tarpukaryje kartu mokėsi keturis metus Kauno J.Jablonskio pradinėje mokykloje, kartu sportavo ir iškylavo skautų stovyklose, buvo kaimynai, todėl prisiminti savo jaunystės dienas Prezidentui buvo malonu. Gediminas Akstinas žuvo 1949 metais Kaukaze, kopiant į Dych Tau viršūnę. Tais pačiais metais Tian Šanyje bevardė viršūnė buvo pavadinta jo vardu.   

 

Šiuo metu žurnalistas G.Statinis renka ir užsirašo anų laikų amžininkų pasakojimus, kuriuos suguldys į būsimą knygą. Pasak G.Statinio, Prezidento V.Adamkaus prisiminimai apie G.Akstiną nėra gausūs, tačiau autentiški ir todėl vertingi.

 

Susitikimo metu Gerimantas Statinis padovanojo Prezidentui savo rašytas knygas – „Pasiklydęs Amazonijoje“,  „Mokyklai ir muzikai skirtas gyvenimas“. Po susitikimo žurnalistas ir pats gavo dovanų iš Prezidento rankų: knygą „Prezidento Valdo Adamkaus misija 2004-2009“, o taip pat jo kelionių dienoraštyje Prezidento įrašytus geriausius linkėjimus LŽS Kelionių ir pramogų klubo nariams bei visiems žurnalistams. 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-11-13 13:44
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media