2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: LŽS Kelionių ir pramogų klubas nerimsta ir žiemą!

2010-01-28
 
Kornelijos Ežerskytės nuotrauka

Kornelijos Ežerskytės nuotrauka

Simonas Ropė

 

Sausio 23 dieną, saulėtą, bet šaltą šeštadienį, klubo nariai įgyvendino seną svajonę – keliavo žirgu kinkytomis rogėmis.

 

Šiais laikais tai ne kasdienė pramoga, be to, paskutiniais metais ir žiemos nelepino mūsų gausiu sniegu. Todėl suderinę su Riešės žirgyno administracija skubėjome į buvusį dvarą pasidžiaugti šia galimybe. Kartu su klubo nariais gamtoje iškylavo ir tarpukario žurnalisto ir keliautojo Mato Šalčiaus dukra ponia Raminta, kurią klubas globoja.

 

Neatsispyrė šiai pagundai ir LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius ir į žirgyną atvyko kartu su sūnumi Jonu Leonu. Pastarajam šis pasivažinėjimas greičiausiai buvo pirmas, todėl įsimintinas.

 

Riešės dvaras įsikūręs gražiame vienvardžio upelio slėnyje, o žirgyno augintiniai garsūs visoje Lietuvoje. Žirgyno darbuotoja ponia Irena klubiečiams parodė daugelį arklių veislių, pradedant eikliais arabų, trakėnų ir baigiant mažaisiais poniais. Įspūdį paliko stambieji ristūnai, kurių karčiai dengia pusė arklio.

 

Belaukiantieji savo eilės važinėti į šiltas patalpas nėjo, nors lauke spaudė  15 laipsnių šaltukas: jie kepė grilį, užkandžiavo ir gėrė iš termosų arbatą. Taip jau gamtoje yra – ką pasiėmei iš namų, tą ir turi. Buvo iškelta ir klubo vėliava, nes ji su mumis keliauja visur kartu.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-01-28 14:16
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media