2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: „PRESS‘o“ jubiliejus – su futbolu ir garsenybėmis

2015-11-30
 
 

Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto klubas „PRESS'as" savo 10 metų jubiliejų šventė futbolo aikštėje. LFF stadione žurnalistai susitiko su „Prelegentų" komanda. Pažiūrėti kamuolį spardančių garsenybių susirinko ne tik būrys futbolo sirgalių, bet ir šalies sporto vadovai.

„PRESS‘o" gretose žaidė žinomi sporto žurnalistai ir komentatoriai Nerijus Kesminas, Maksimas Vojevodinas, Aurimas Tamulionis, Rimas Mauricas, Kęstutis Rimkus, Julius Bliūdžius, „Prelegentų" marškinėlius vilkėjo Vytaras Radzevičius, Martynas Starkus, Linas Kunigėlis, Marijonas Mikutavičius, Linas Zareckas „Choras".

Draugiškos rungtynės, kurias tiesiogiai transliavo internetinė televizija „Futbolo.tv" baigėsi draugiškai 2:2, nors aikštėje netrūko emocijų.

Pirmi puikią progą išsiveržti į priekį jau 17 minutę turėjo „Prelegentai", bet L. Zarecko „Choro" smūgį nuo 11 metrų žymos atrėmė „PRESS‘o" vartininkas Tautvydas Vencevičius. Vos po keturių minučių T. Vencevičius jau buvo prie varžovų vartų ir tiksliai realizavo 11 metrų baudinį. 21 minutę „PRESS‘as" priekyje 1:0.

23 minutę pusiausvyrą 1:1 atstatė vienas iš „PRESS‘o" įkūrėjų, dabar „Prelegentuose" žaidžiantis V. Radzevičius. Antrame kėlinyje nuo komentatoriaus stalelio į aikštę atskubėjęs N. Kesminas 49 minutę vėl išvedė „PRESS‘ą" į priekį 2:1. Tačiau pergalės jubiliejų švenčiantis klubas neišsaugojo. 55 minutę rezultatą išlygino L. Zareckas „Choras".

„Daugiau negu simboliška, kad įvarčius mušė klubų vadovai - „PRESS‘ui" vadovaujantys T. Vencevičius ir N. Kesminas ir „Prelegentų" prezidentai V. Radzevičius ir L. Zareckas „Choras". Gal taip buvo susitarę", - po rungtynių juokavo M. Starkus.

Jubiliejaus proga „PRESS‘ą" ir klubo įkūrėjus apdovanojo Kūno kultūros ir sporto departamento vadovas Edis Urbanavičius, sveikino Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, Lietuvos futbolo federacijos generalinis direktorius Edvinas Eimontas.

Žurnalistų sporto klubą jau daugiau nei prieš dešimt metų subūrė futbolą ir krepšinį žaidžiantys sporto žurnalistai. Netrukus jie dalyvavo pirmoje futbolo išvykoje į Balstogę, vėliau pradėti organizuoti turnyrai Lietuvoje, o 2005 m oficialiai įkurtas LŽS sporto žurnalistų klubas „PRESS'as".

Jau 11 metų LŽS sporto klubas rengia tarptautinius žurnalistų futbolo turnyrus, kuriuose per šiuos metus Lietuvoje lankėsi beveik dvidešimties šalių žurnalistai. Aštuonerius metus rengiami Lietuvos žurnalistų futbolo čempionatai, ketverius - krepšinio.

„PRESS'as" rungtyniauja su į Lietuvoje savo šalių rinktines atlydėjusiais sporto žurnalistais. Lietuviai namie jau yra žaidę su Lenkijos, Škotijos, Graikijos, Estijos, Latvijos ir Šveicarijos kolegomis, o išvykoje - su Anglijos, Latvijos ir Estijos sporto žurnalistais.

„PRESS'o" ekipa yra dalyvavusi daugybėje turnyrų užsienyje - nuo Kalnų Karabacho iki Egipto.

Be sporto „PRESS'as" prisideda prie įvairių labdaros ir socialinių akcijų. Drauge su olimpiniais čempionais Virgilijumi Alekna bei Rūta Meilutyte, olimpiniu prizininku Aleksandru Kazakevičiumi žurnalistai yra lankę sergančius vaikus, nešę jiems dovanų.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-05-26 13:19
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media