2024 m. balandžio 26 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Tarptautiniame žurnalistų futbolo turnyre Druskininkuose – net 8 šalių komandos

2010-05-25
 
Justės Petkevičiūtės nuotraukoje: LŽS Sporto žurnalistų ekipai teks ir aikštėje prakaitą lieti, ir turnyro svečius priimti

Justės Petkevičiūtės nuotraukoje: LŽS Sporto žurnalistų ekipai teks ir aikštėje prakaitą lieti, ir turnyro svečius priimti

Prieš artėjantį pasaulio futbolo čempionatą tolimoje Pietų Afrikos Respublikoje futbolo aistros virs ir Lietuvoje. Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) kvietimu, gegužės 29 d. Druskininkuose varžysis net aštuonių Europos valstybių žurnalistai.

 

„Jau šeštus metus iš eilės LŽS Sporto žurnalistų klubo organizuojamas Tarptautinis žurnalistų futbolo turnyras plečiasi ir dalyvių skaičiumi, ir komandų geografija. Kvietėme ir daugiau valstybių atstovų, tačiau ne visose šalyse žurnalistai yra susibūrę į futbolo komandas. Tikimės, kad ateityje Lietuvoje rengiamas turnyras dar labiau plėsis ir taps savotišku Europos žurnalistų futbolo čempionatu“, -  sako LŽS Sporto žurnalistų klubo pirmininkas Tautvydas Vencevičius.

 

Turnyre žais svečiai iš Didžiosios Britanijos, Rusijos, Lenkijos, Latvijos, Baltarusijos, Ukrainos ir Armėnijos. Šiemet pirmą kartą į turnyrą atvyksta Škotijos žurnalistai ir didžiausios Rusijos sporto televizijos „NTV Plius“ komentatorių komanda. Lietuvai atstovaus dvi – LŽS  Sporto žurnalistų klubo ir Kauno žurnalistų komandos.

 

Tarptautiniai žurnalistų futbolo turnyrai Lietuvoje pradėti organizuoti 2005 metais. Pirmi keturi turnyrai vyko Vilniuje, pernai – Kėdainiuose, šiemet užsienio žurnalistai bus supažindinti su Druskininkais.

 

Žurnalistų futbolo turnyras atidarys vasaros sezoną Druskininkuose. Kurorto šventėje „Gera kurti kartu“ žurnalistų kovos virs naujai įrengtame Druskininkų stadione. Dėl pagrindinio turnyro rėmėjo „Ūkio banko“ įsteigtos nugalėtojų taurės varžysis 10 žurnalistų komandų. Geriausiam turnyro futbolininkui prizą įsteigė artėjančio pasaulio čempionato oficialus transliuotojas LRT. Geriausius turnyro futbolininkus originaliais prizais taip pat apdovanos Lietuvos futbolo federacija, „Vilniaus alus“ ir Druskininkų Rasa“. Keleivių vežėjo „Kautra“ dėka turnyro dalyviai susipažins ne tik su Druskininkų kurortu. Svečiai iš užsienio lankysis Vilniuje, Trakuose ir Kaune.

 

 

Turnyras vyks gegužės 29 d. 11–17 val. Druskininkų universaliame sporto aikštyne (Ateities g. 13).

 

 

 

Daugiau informacijos:

Tautvydas Vencevičius

Lietuvos žurnalistų sąjungos

Sporto žurnalistų klubo pirmininkas

Tel.: 8 686 22377, el.p.: sportas@btv.lt

 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-05-25 20:38
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media