2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Apie projekto eigą

*print*

Archyvas :: Prie projekto prisijungė Lietuvos kultūros sostinė

2009-10-16
 

Simonas Ropė

 

Plungės rajono savivaldybės mero patarėja Diana Saukalienė susisiekė su Lietuvos žurnalistų sąjunga ir pranešė, kad Lietuvos kultūros sostinė Plungė  taip pat rengiasi Konstitucijos egzaminui.

 

Projektą aktyviai palaikančios plungiškės teigimu, laiko pasirengti labai mažai. Apmaudu, kad dovanėlių negaus kiekvienas egzamino dalyvis, tačiau sunkmečiui pretenzijų nepareikši. D.Saukalienė įsitikinusi, kad ir per trumpą laiką pavyks tinkamai pasirengti egzaminui.

 

Praėjusiais metais tarp Plungės savivaldybėje egzaminą laikiusių kraštiečių žiniomis nepralenkiamas buvo mokytojas ZIGMAS BAGDONAS, teisingai atsakęs į 23 testo klausimus (iš viso jų buvo 30). Tačiau testą tuomet kaip gana sudėtingą įvertino net teisinį išsilavinimą turintys piliečiai.

 

Šiemetinio testo klausimai – dar teisės specialistų rankose. Kol kas neaišku, ar testas bus sunkesnis, ar painesnis. Mat kartais suklumpama ties keletu labai panašių atsakymo variantų. Tvirtas Konstitucijos žinias turintis nė nesuabejoja, o egzaminui rengęsis ir Konstituciją tik pavartęs žmogus tokioje situacijoje pasikliauja nuojauta.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-10-16 21:42
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media