2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Apie projekto eigą

*print*

Archyvas :: Prisijungė Šilalės rajono savivaldybė

2009-10-15
 
Stasio Baubkaus nuotraukoje: akimirka iš praėjusių metų egzamino Šilalėje

Stasio Baubkaus nuotraukoje: akimirka iš praėjusių metų egzamino Šilalėje

Simonas Ropė

 

Šilalės rajone Konstitucijos egzamino koordinavimas patikėtas dviems savivaldybės darbuotojoms.

 

Šilalės rajono savivaldybės administracijos direktorius paskyrė atsakingais už Konstitucijos egzamino organizavimą ir vykdymą Roksolaną Grikšaitę, vyr. specialistę juristę, ir Aldoną Špečkauskienę, kalbos tvarkytoją.

 

Jau žinoma ir egzamino vieta. Norintieji pasitikrinti Konstitucijos žinias spalio 24 d. 11 val. kviečiami į Šilalės rajono savivaldybės Tarybos posėdžių salę (J. Basanavičiaus g. 2, Šilalė).

 

Praėjusiais metais šioje savivaldybėje buvo išrinkti du geriausi Konstitucijos žinovai, kurie iš 30 testo klausimų teisingai atsakė į 25: MINDAUGAS ARMONAS,  Obelyno pagrindinės mokyklos istorijos mokytojas, ir AISTĖ MARIJA MACAITĖ, Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazijos mokinė.

 

Šilalės rajono savivaldybėje pernai Konstitucijos egzaminą laikė 19 gyventojų: 7 suaugusieji (savivaldybės administracijos direktorė ir jos pavaduotojas, administracijos tarnautoja, individualios įmonės savininkas, vidurinės mokyklos direktorius, pagrindinės mokyklos istorijos mokytojas, bedarbis) ir 12 mokinių (8 Šilalės Stepono Dariaus ir Stasio Girėno vidurinės mokyklos ir 4 Šilalės r. Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazijos). 

 

Nė vienas savivaldybės tarybos narys laikyti egzamino neatvyko, bet egzaminą laikė dviejų savivaldybės tarybos narių vaikai A.M.Macaitė ir D.Jasevičius.

 

Beje, laimėtoja tapusi Šilalės r. Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazijos mokinė Aistė Marija Macaitė garbingai pratęsė šeimos tradicijas:  jos mama (istorijos mokytoja, savivaldybės tarybos narė) buvo tapusi Konstitucijos egzamino laimėtoja tarp šio rajono savivaldos politikų 2007 m., per pirmąjį Konstitucijos egzaminą.

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-10-16 19:03
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media