2024 m. balandžio 28 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Renginiai

*print*

Archyvas :: Vyriausybė patvirtino Teatrų metų minėjimo priemonių planą

2014-02-07
 
 

Vyriausybė patvirtino Teatro metų minėjimo 2014 metais priemonių planą. Jame  numatoma beveik dvi dešimtys įvairių teatro renginių ir projektų.

Šiais metais bus vykdomi teatrų veiklos viešinimo projektai, populiarinantys teatrų veiklos įvairovę, atkreiptas dėmesys į teatro sektoriaus veiklos problemas, skatinamas teatro meno prieinamumas regionuose bei vaikų ir jaunimo kultūrinis ugdymas.

Teatro metų minėjimo 2014 metais priemonių plane numatoma su profesionaliais teatrais parengti edukacines programas ir projektus, surengti Nacionalinės teatro premijos „Auksiniai scenos kryžiai" konkursą, pristatyti teatro meno kūrėjus per Lietuvos radiją ir televiziją, surengti konferenciją „Lietuvos teatrai vaikams ir jaunimui", parengti dramaturgijos skaitmeninimo ir vertimų projektą „Pjesių bankas", atlikti tyrimą „Nevyriausybinių scenos menų organizacijų veikla, administravimas ir finansavimas".

Taip pat planuojama sukurti videofilmą iš ciklo „Lietuvos teatro kūrėjų portretai", surengti šalies mokinių kino filmų konkursą „REC-2014" - „Mano mokyklos teatras" ir tarptautinį teatro festivalį „Cool!/Jėga"!", rodyti spektaklius socialiai pažeidžiamoms ir socialinę atskirtį išgyvenančioms visuomenės grupėms, surengti spektaklių vaikams ir jaunimui ciklus, sukurti internetinį Teatrų metų kalendorių, surengti parodą „Būti ar nebūti", skirtą W. Shakespeare‘o 450-osioms gimimo metinėms, projektą „G. Verdi operos Lietuvos teatrų scenose" Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje.

Teatrų metų minėjimo priemonių planą sudarė Teatrų metų komisija. 2014-uosius Teatrų metais paskelbė Lietuvos Respublikos Seimas

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-02-07 09:25
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media