2024 m. gegužes 4 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Renginiai

*print*

Archyvas :: Mokymai žurnalistams „Duomenų žurnalistika: kaip analizuoti ir vizualizuoti duomenis?"

2012-02-06
 
Vasario 18-19 d. "Transparency International" Lietuvos skyrius kviečia dalyvauti „Žurnalistų pusryčių" iniciatyvos mokymuose žurnalistams „Duomenų žurnalistika: kaip analizuoti ir vizualizuoti duomenis?" Mokymus ves žurnalistas, žiniasklaidos konsultantas, skaitmeninių strategijų kūrėjas ir mokymų vadovas iš Didžiosios Britanijos Kevinas Andersonas.
 

Mokymai „Duomenų žurnalistika: kaip analizuoti ir vizualizuoti duomenis?"- tai įvadinis kursas apie duomenų žurnalistiką*, duomenų analizės būdus ir vizualų pateikimą. Mokymų metu lektorius pristatys su duomenimis dirbančių žurnalistų darbo specifiką, šiam darbui reikalingas elektronines programas. Jomis naudotis dalyviai mokysis per praktinius užsiėmimus. Mokymais siekiama jų dalyviams suteikti įgūdžių greitai analizuoti duomenis bei šia analize remtis savo darbe.

 

Renginio metu jo dalyviai analizuos duomenis, kurs grafikus ir kitus vizualus, padedančius auditorijai suprasti sudėtingus reiškinius. Renginio dalyviai taip pat mokysis kurti duomenų tendencijas vaizduojančias vizualizacijas ir žemėlapius. Mokymų vadovas K.Andersonas pristatys, kaip dirbti ne tik su statiškais, bet ir nuolat kintančiais duomenimis.

 

* Duomenų žurnalistika- tai viešai prieinamų neapdorotų - neapibendrintų ir neapskaičiuotų- duomenų analizė.

 

Mokymai vyks vasario 18 d. nuo 10 iki 18 val. ir vasario 19 d. nuo 9 iki 16 val. Mokymų vieta - „Transparency International" konferencijų salė (Didžioji g. 5-405, Vilnius).

 

Mokymai skirti žurnalistams, norintiems įgyti duomenų žurnalistikos pagrindus. Mokymai vyks ne kompiuterių klasėje, tad jų dalyviai turi su savimi atsinešti asmeninius kompiuterius.

 

Registracija vyks iki vasario 10 d. el.paštu rugile@transparency.lt. Šiuo adresu prašome išsiųsti užpildytą registracijos anketą. Numatytas mokymų dalyvių skaičius - iki 15 dalyvių. Esant daugiau norinčiųjų, pirmenybė bus teikiama anksčiau užsiregistravusiems.

 

Mokymai nemokami, vyks anglų kalba. Ne Vilniuje gyvenantiems mokymų dalyviams (iki 5 asmenų) organizatoriai apmokės vienos nakties nakvynės ir kelionės į Vilnių bei atgal išlaidas.

 

Renginio programą rasite paspaudę čia. Mokymų programa paties renginio metu gali būti nežymiai koreguojama, atsižvelgiant į auditorijos poreikius. Papildoma informacija apie mokymus į juos užsiregistravusiems dalyviams bus išsiųsta prieš renginį.

 

Dėl papildomos informacijos teiraukitės el.paštu rugile@transparency.lt arba telefonu 8 5 212 69 51.

 

„Transparency International" Lietuvos skyriaus vykdomą iniciatyvą „Žurnalistų pusryčiai" remia Atviros visuomenės institutas.

 

Apie Keviną Andersoną

 

Kevinas Andersonas - JAV gimęs žurnalistas, žiniasklaidos konsultantas, skaitmeninių strategijų kūrėjas, šioje srityje dirbantis nuo 1996 metų.

 

1998 metais K.Andersonas pradėjo dirbti BBC, 2005 metais kūrė BBC tinklaraščio strategiją, bendradarbiavo paleidžiant BBC „5 Live" programą, buvo vienas iš interaktyvios BBC radijo programos „World Have Your Say" kūrėjų.

 

2009-2010 metais K.Andersonas dirbo „The Guardian" skaitmeninių tyrimų redaktoriumi, daugiausiai dėmesio skirdamas skaitmeninių naujovių diegimui šiame dienraštyje. Iki tol, nuo 2006 metų ėjo „The Guardian" tinklaraščio redaktoriaus pareigas.

 

Šiuo metu Kevinas Andersonas yra laisvai samdomas žurnalistas, mokymų vadovas, skaitmeninių strategijų kūrėjas. Jis dirba su įvairiose šalyse dirbančiomis naujienų agentūromis ir žurnalistais, padėdamas jiems mokytis skaitmeninės žurnalistikos ypatumų.

 

K.Andersonas yra dirbęs su "Reuters" naujienų agentūra, žiniasklaidos ir technologijų klausimais jis dažnai konsultuoja BBC ir "Al Jazeera English", kitas Europos, JAV ir Vidurio Rytų organizacijas.

 

K.Andersonas įvairiose konferencijose ir renginiuose skaito pranešimus apie skaitmenines technologijas. 2010 metais Europos naujienų agentūrų asociacijos (angl. European Association of News Agencies) susitikime jis skaitė pranešimą apie socialinę žiniasklaidą ir žurnalistiką, taip pat Al Jazeeros „Unplugged" forume, Šiaurės šalių „Super Search" konferencijoje Osle, Suomijos nacionalinio transliuotojo organizuotoje konferencijoje „SpotOn Locative Media", Socialinės žiniasklaidos forume Hamburge.

 

K.Andersonas kaip kviestinis lektorius dėstė Londono ekonomikos mokykloje ir Annenbergo-Oksfordo vasaros institute.

 

Kevinas Andersonas yra baigęs Ilinojaus universitetą (JAV), šiuo metu gyvena Didžiojoje Britanijoje.

 

Milda Bagdonaitė

"Transparency International" Lietuvos skyriaus projektų koordinatorė

Paskutinį kartą atnaujinta: 2012-02-06 21:19
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media