2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Popietė su S.Dzenuškaitės poezija Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejuje

2012-11-08
 
Erikos Straigytės nuotraukoje: autentiški dr.J.Šlapelio akiniai iš Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejaus ekspozicijos

Erikos Straigytės nuotraukoje: autentiški dr.J.Šlapelio akiniai iš Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejaus ekspozicijos

Kornelija Ežerskytė

 

Lapkričio 10 d., šeštadienį, 12 val. Vilniuje, Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejuje (Pilies g. 40), vyks poezijos popietė. Joje bus pristatytos dvi vilnietės Stasės Dzenuškaitės poezijos knygos- „Kokios spalvos ilgesys?“ ir „Gulbės parskrido“. Savo eiles skaitys autorė.

 

Daugelį metų pedagoginį darbą (ir praktinį, ir mokslinį) dirbusi S.Dzenuškaitė puikiai įvaldžiusi poetinę kalbą. Savo eilėraščiuose ji dalijasi tuo, ko nepajėgė iš širdies išplėšti nei įvairios negandos, nei jos daliai tekę ypač skaudūs išbandymai.

 

Iš Šeduvos kilusi S.Dzenuškaitė savo gyvenimo žemėlapyje gali pažymėti ne tik tuos miestus, kuriuose gyveno, studijavo, dirbo. Apie save sako, jog tekę jai ragauti ir sprangios politinės kalinės duonos.

 

„Šiuo metu man „be 15 minučių“- 88 metai. Gyvenu viena ir ne viena. Nors nemažai artimiausių ir mylimiausių - Anapus, nesijaučiu vieniša. Turiu keletą artimų sielai bičiulių, labai daug padeda mano krikšto duktė- mano Angelas- mano marti ir jos šeima. Bet, svarbiausia, realiai juntu Viešpaties globą,“- savo būtį vertina poetiškos sielos moteris.

 

„O kiek sidabro/ Debesyse./ Pusnyse./ Ilgesy./ Laukimo valanda/ tokia sidabrinė...“- tai tik keletas eilučių iš S.Dzenuškaitės sukurto eilėraščio. Ji pati klausytojams perteiks daugybę emocijų ir kiekvienam padovanos vilties, šilumos, išminties.

 

Pati kūrėja daug stiprybės atranda tikėjime. „Esu be galo dėkinga už visas malones, nušvitimus, dovaną mylėti ir kurti, šviesiai ir ramiai priimti visa, kas ištinka,“- sako S.Dzenuškaitė.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2012-11-08 16:23
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Zinas

2012-11-09 01:06

NEAIŠKU : „Esu be galo dėkinga už visas malones, nušvitimus, dovaną mylėti ir kurti, - K A M Dievui;Alachui; Krišnai; Šėtonui? /// Z ///

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media