2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Susitikimas su retų fotokadrų medžiotojais

2012-05-30
 
Jurgos ir Ričardo Anusauskų nuotraukoje:  želmeninė žąsis

Jurgos ir Ričardo Anusauskų nuotraukoje: želmeninė žąsis

Kornelija Ežerskytė


Ar susimąstėte kada nors, kiek prasmingų įvykių ir kiek lemtingų susitikimų būta jūsų gyvenime?.. Ir kokius pokyčius jie atnešė...

 

Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejus gegužės 31 d. 18 val. vėl atveria duris nekasdienę patirtį kaupiantiems žmonėms. Šįkart muziejaus bičiulius ir visus smalsuolius kviečiame į susitikimą su retų fotokadrų medžiotojais- Jurga ir Ričardu Anusauskais. Jų taikinys- gyvūnai ir paukščiai, įtraukti į Lietuvos raudonąją knygą.

 

O prasidėjo viskas nuo vienos kelionės į Afriką. Ir nuo netikėto susitikimo su čia gyvenančia našlaite, kuri pateko į lietuvių keliautojų fotoobjektyvą. Ši nepažįstama mergaitė vilniečiams atvėrė vartus į visai kitokią būtį- gyvenimą, kupiną ieškojimų, rizikos ir atradimų džiaugsmo.

 

Mat būtent mažosios našlaitės, kurios abu tėvai mirė nuo AIDS, fotografija atvėrė Jurgai ir Ričardui naujus horizontus. Jie tapo Lietuvos fotomenininkų sąjungos nariais ir visiems laikams užsikrėtė fotografavimo virusu.

 

Sutuoktinių kelionių žemėlapyje- per 170 aplankytų šalių. Pasak Jurgos Anusauskienės, vienas iš jųdviejų prioritetų fotografijoje- įamžinti visa tai, kas nyksta.  Vien Lietuvos raudonoji knyga kiek slepia savyje to, kas nepažinta daugeliui iš mūsų.

 

Retus fotokadrus medžiojantys sutuoktiniai neslepia- jiems jau teko žvelgti mirčiai į akis... Kas išgelbėjo nuo mirtinų kobros nuodų, sužinosite iš pačių Anusauskų lūpų.

 

Susitikimas vyks muziejaus galerijoje, kur jau veikia Jurgos ir Ričardo fotografijų paroda. Pagrindinis renginio akcentas- fotoalbumo "Mandarininė antelė" pristatymas.

 

Laukiame jūsų Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejuje- Pilies g.40, Vilniuje. Jau šį ketvirtadienį 18 val.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2012-05-31 00:46
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media