2024 m. balandžio 24 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas

 

2020-04-14Paslapties kultūra: sovietinė cenzūra Lietuvoje (2)

Šiuo metu LMA Vrublevskių bibliotekoje rengiama nauja paroda „Paslapties kultūra: sovietinė cenzūra Lietuvoje“, autorė bibliotekos Retų spaudinių skyriaus Senosios periodikos sektoriaus vadovė Aida Grybienė. Parodos logistikoje dalyvaus ir Lietyvos žurnalistų sąjunga.

2020-03-28LŽS Senjorų klubo narių dėmesiui

Laba diena, gerbiami kolegos Senjorai, pranešame, kad, saugant Jūsų sveikatą, eilinis tradicinis susirinkimas š.m. balandžio 1 d. (trečiadienį) neįvyks. Laikykimės visų Vyriausybės ir SAM nurodymų.

2020-03-14Kauno rotušėje atidaryta konkurso „Lietuvos spaudos fotografija 2019“ laureatų darbų paroda

Kauno miesto muziejaus Rotušės skyriuje (Rotušės a. 15) atidaryta VšĮ „Lietuvos spaudos fotografų klubo“ rengto 18-ojo nacionalinio fotografijų konkurso „Lietuvos spaudos fotografija“ laureatų darbų paroda „Lietuvos spaudos fotografija 2019“.

2020-03-05Įdomi ir turininga žurnalistų klubo popietė su Seimo nare Ingrida Šimonyte (2)

Siaučiant visuotinei užkrečiamai panikai dėl grėsmingai skambančio koronaviruso COVID-19, prieš išeidami iš namų, dezinfekavę promiliniu skysčiu rankas, Senjorų klubo stipriausieji kovo 4 dieną gausiai rinkosi į Lietuvos Teatro sąjungos jaukią salę. Priežasčių buvo daug, nes įvykiai sekė vienas paskui kitą. Šįkart LŽS Senjorų klubo svečias buvo Seimo narė Ingrida Šimonytė. Taip pat dalyvavo Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos vadovė Grasilda Stoliarova-Makarevičienė, kuri turėjo ir pagyrų, ir priekaištų žurnalistams.

2020-02-26Tradiciniame LŽS Senjorų klubo narių susirinkime susitiksime su Seimo nare Ingrida Šimonyte

Tradicinis LŽS Senjorų klubo narių susirinkimas įvyks š.m. kovo mėn. 4 d. /trečiadienį/ 12 val. Teatro sąjungos salėje /Teatro g. 8, Vilnius/. Bendrausime su Lietuvos Seimo nare Ingrida Šimonyte.

2020-02-08Žurnalistai susitiko su profesoriumi L. Klimka (1)

Kolegas Povilą Lapeikį ir Romaną Vidmantą Puplauskį nuoširdžiai pasveikino ir vardiniais parkeliais apdovanojo LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius. LŽS Senjorų klubo padėkas abiems sukaktuvininkams įteikė Ipolitas Skridla. Po to įvyko įdomus pokalbis su profesoriumi Libertu Klimka.

2020-01-28Pasiūlymas kolegoms kurti ir savo idėjas įgyvendinti unikalioje Vilniaus miesto vietoje – buvusioje areštinėje

Galbūt Lietuvos meno kūrėjų asociacijai būtų įdomu apsilankyti pas mus ir pamatyti areštinės kiemelius, vidų ir mano pristatytą erdvę išnaudoti savo idėjoms įgyvendinti? Mes atviri jūsų meniniams siūlymams ir idėjoms. Būčiau dėkinga, jei pasidalintumėte su savo kolegomis, draugais, kuriems tai būtų aktualu.

2020-01-27Tradicinis LŽS Senjorų klubo narių susirinkimas įvyks Teatrų sąjungos salėje. Susitiksime su profesoriumi Libertu Klimka

Tradicinis LŽS senjorų klubo narių susirinkimas įvyks š. m. vasario mėn. 5 d. 12 val. /trečiadienį/ Lietuvos teatro sąjungos salėje /Teatro g.8, Vilnius/. Bendrausime su profesoriumi, gamtos mokslų daktaru, etnologu, mokslo istoriku Libertu Klimka, pasveikinsime Jubiliatus ir gimusius vasario mėnesį kolegas, maloniai bendrausime prie kavos puodelio, aptarsime einamuosius reikalus. Kviečiame aktyviai dalyvauti.

2020-01-14Pažintis su R. Jakučiūnaitės-Kubertavičienės ir V. Girininkienės kūryba

Sausio 8 d. pirmame 2020-ųjų LŽS Vilniaus skyriaus renginyje Žurnalistų namuose vyko dviejų skyriaus narių kūrybos vakaras. Buvo atidaryta žurnalistės, keliautojos ir fotografės Reginos Jakučiūnaitės-Kubertavičienės foto paroda "Kalnų spalvos" ir susitikta su istorike bei žurnaliste Vida Girininkiene aptarti, kaip galima aktualizuoti istorijos tyrinėjimus žiniasklaidoje.

2020-01-13Alvidas Jancevičius: nestokojantis energijos, idėjų ir netikėtumų

Sausyje, tradicinį, pirmojo mėnesio trečiadienio susitikimą LŽS Senjorų klubas skyrė susitikimui su žinomu žurnalistu, iliuzionistu, cirko istoriku Alvidu Jancevičiumi, o jis Vilniaus Teatro sąjungos salėje mums sukūrė gražią pramogą.

2020-01-02Tradicinis LŽS Senjorų klubo narių susirinkimas įvyks Teatrų sąjungos salėje

Gerbiamieji Senjorai, tradicinis LŽS Senjorų klubo narių susirinkimas įvyks š. m. sausio 8 d., trečiadienį, 12 val. Teatrų sąjungos salėje (Teatro g.8, Vilnius). Bendrausime: 1. Su žurnalistu, iliuzionistu, cirko istoriku Alvidu Jancevičiumi; 2. Dalyvaus Operos ir baleto teatro solistas Pranas Zaremba; 3. Malonus Naujametinis bendravimas prie kavos puodelio. Kviečiame aktyviai dalyvauti.

2019-12-21Sėkmingai užbaigtas Pasaulio lietuvių metams skirtas žurnalistų projektas „Lietuviais esame mes gimę!“

Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekoje įvyko LŽS ir NŽKA narės Lilijos Valatkienės fotografijų parodos „Lietuviais esame mes gimę!" pristatymas. Kartu buvo surengta vieša diskusija su buvusiu ilgamečiu Australijos lietuvių bendruomenės pirmininku, kurtūrologu, Globalios Lietuvos apdovanojimo 2019 m. laureatu Vytautu Jonu Juška apie lietuvius ir lietuvybę šiuolaikiniame pasaulyje. Vakarą vedė LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius. Renginyje dalyvavo ir kalbėjo Pasaulio lietuvių bendruomenės pirmininkė Dalia Henke.

2019-12-20Alytaus merui N.Cesiuliui sostinės žurnalistai įteikė "Taikliausio šūvio" apdovanojimą

Lietuvos žurnalistų sąjungos Vilniaus skyriaus valdyba šiemet „Taikliausio šūvio“ nominaciją skyrė Alytaus miesto merui Nerijui Cesiuliui.

2019-12-11Pasaulio lietuvių metams skirtas žurnalistų projektas „Lietuviais esame mes gimę!“

Gruodžio 17 d. 17 val. Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekoje, Žygimantų g. 1, įvyks žurnalistės Lilijos Valatkienės fotografijų parodos „Lietuviais esame mes gimę!“ pristatymas ir bus surengta vieša diskusija su buvusiu ilgamečiu Australijos lietuvių bendruomenės pirmininku Vytautu Jonu Juška apie lietuvius ir lietuvybę šiuolaikiniame pasaulyje. Šią parodą ir diskusiją Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija kartu su L. Valatkiene ir V. J. Juška skiria ypatingai progai – 2019 metais sukanka 70 metų, kai buvo paskelbta Lietuvių Charta, kuria įsteigta Pasaulio lietuvių bendruomenė.

2019-11-27Gruodyje tradicinis Senjorų klubo narių susirinkimas įvyks Žurnalistų namuose

Tradicinis Senjorų klubo narių susirinkimas įvyks kaip įprasta, pirmąjį mėnesio trečiadienį - gruodžio mėn. 4 dieną, 12 val. Tik šį kartą ne Teatrų sąjungos salėje, o LŽS Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, 3 aukštas, Vilnius).
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media