2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Rengiama kelionė žurnalistams į Biržus švęsti lietuvių kalbos dienas

2024-03-08
 
Lietuvos Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija ir Lietuvos žurnalistų sąjunga organizuoja žurnalistams kelionę į Biržus kovo 16 dieną. Kelionės kaina - 20 eurų. Yra 20 vietų autobusas, kuriuo planuojama vykti į konferenciją ir šventinius renginius. Išvykimas iš Vilniaus nuo Operos ir baleto teatro 7.30 val. , išvykimas iš Biržų - apie 20 val. Kelionė autobusu vyks jei susirinks ne mažiau nei 12 keleivių.
Prašome registruotis  elektroniniu paštu pirmininkas@lzs.lt
Renginių programa:
„BIRŽAI - LIETUVIŲ KALBOS DIENŲ SOSTINĖ 2024"
Renginių programa
Kovo 16 d. 11-15 val. Biržų viešojoje bibliotekoje konferencija, skirta Antano Macijausko 150-osioms gimimo metinėms ir lietuviškos spaudos atgavimo 120-osioms metinėms paminėti. Dalyvauja: Vytautas Jonas Juška, dr. Daiva Narbutienė, Jonas Nekrašius, dr. Jurgita Venckienė, Audrius Daukša, Dainius Radzevičius. (Biržų viešosios bibliotekos „Vienos dainos ir lauko žmonės" projekto dalis).
Kovo 16 d. 18 val. Pabiržės bendruomenės namuose slapto lietuviško vakaro „O aš jau knygon įėjau" inscenizacija ir lietuviška vakaronė. Apie laikmečio realijas atviroje istorijos pamokoje pasakoja Snieguolė Kubiliūtė (Biržų krašto muziejus „Sėla"), lietuviškų vakarų gadynės repertuarą atlieka Biržų viešosios bibliotekos kolektyvas, Pasvalio kultūros centro Raubonių skyriaus folkloro ansamblis „Tatula". Renginio pradžia 17.30 val. prie Pabiržės bibliotekos, kuriai bus suteiktas Antano Macijausko vardas.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2024-03-14 13:13
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media