2024 m. balandžio 28 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Vilniaus geležinkelio stotyje paroda „Ukraina: žurnalistai kovos zonoje“

2024-02-20
 
Vilniaus geležinkelio stotyje vasario 24 d. 12 val. Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Baltarusijos žurnalistų asociacija atidarys parodą, skirtą Ukrainos žiniasklaidos darbuotojams, veikiantiems karo sąlygomis. Paroda „Ukraina: žurnalistai karo zonoje" pasakos apie reporterių darbą per jau antrus metus besitęsiantį Rusijos puolimą Ukrainoje. Taip pat tai bus duoklė rašantiems apie karą kolegoms, paaukojusiems už tai savo gyvybę
Parodos „Ukraina: žurnalistai kovos zonoje" surinktose fotografijose matyti žiniasklaidos darbuotojų darbai skirtinguose Ukrainos miestuose ir regionuose. Parodoje bus eksponuojamos 27 fotografijos, tarp kurių - garsių Ukrainos ir tarptautinių fotografų darbai. Fotografijas pristatys Pulitzerio premijos ir World Press Photo laureatas Jevgenijus Malaletka, Associated Press fotografas Jefremas Lukatskis, garsūs Ukrainos karo fotografai Konstantinas ir Ulada Liberavai, Janas Dobranosavas, Dmitrijus Kliučka, Andrejus Andrienko.
Nuotraukų parodą rudenį parengė Ukrainos nacionalinė žurnalistų sąjunga. Su šia paroda, remiant Europos žurnalistų federacijai, jau pavyko aplankyti Briuselį ir Paryžių. Per antrąsias plataus masto karo pradžios metines artimi Ukrainos žurnalistų draugai - Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Baltarusijos žurnalistų asociacija, dabar įsikūrusi Vilniuje, inicijuoja šią fotografijų parodą sostinės geležinkelio stotyje.
„Šiandien Ukraina ir jos žmonės man yra laisvės ir drąsos simbolis. Tai turėtų būti akivaizdu kiekvienam žmogui, ypač žurnalistui. O mūsų pareiga dabar visomis išgalėmis ginti Ukrainą", - sako Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius.
„Rusijos karas prieš Ukrainą yra tarptautinis nusikaltimas ir žiaurumas. Be daugelio žuvusių karių, tūkstančiai civilių, moterų ir vaikų tapo šio besitęsiančio kruvino išpuolio aukomis. Nuo Rusijos žudikų rankų žuvo ir dešimtys Ukrainos bei tarptautinės žiniasklaidos atstovų, kurie didvyriškai nušvietė šį karą. Visomis karo dienomis solidarizuojamės su Ukrainos kolegomis ir teikiame jiems paramą. Antrąsias plataus masto invazijos metines norime sutelkti žmonių dėmesį į drąsų ir pasiaukojantį Ukrainos kolegų darbą", - pabrėžia Baltarusijos žurnalistų asociacija pirmininkas Andrejus Bastunecas.
Paroda lankytojams bus atvira dvi savaites. Įėjimas nemokamas.
Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Baltarusijos žurnalistų asociacija kviečia kolegas ir tautiečius apsilankyti parodoje.
 
Daugiau informacijos ar papildomų komentarų galima kreiptis šiais kontaktais:
Tel. 8-612-63838, e. paštas pirmininkas@lzs.lt 
Paskutinį kartą atnaujinta: 2024-02-23 11:58
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media