2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Aukšti Taivano pareigūnai pirmą kartą lankysis Okupacijų ir laisvės kovų muziejuje - kviečiame užfiksuoti delegacijos vizito vaizdus istorinei atminčiai

2022-07-20
 
Laba diena kolegos,
Kviečiu nepraleisti progos.
Liepos 22 d. penktadienį Okupacijų ir laisvės kovų muziejuje lankysis Taivano Parlamento pirmininkas You Si-Kun (Ju Sikunas) ir kiti aukšto rango šios bei kitų institucijų valdžios atstovai. Svečių iš užsienio ir diplomatų dažnai aplankomam muziejui delegacija skirs valandą nuo 16.30 iki 17.30 val. Garbius svečius prie muziejaus durų pasitiks Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro generalinio direktoriaus pavaduotojas Vytas Lukšys.
Tai pirmas Taivaniečių atstovybės organizuojamas Lietuvos svečių apsilankymas muziejuje, kuris Lietuvos žmonėms yra tapęs sovietinės okupacijos simboliu. Dėl to muziejų nuolat aplanko aukšto rango svečiai, tarp kurių ir Popiežius Pranciškus, įvairių šalių prezidentai, parlamentų vadovai, ambasadoriai, taip pat ir Lietuvos vadovai.
Kviečiame žiniasklaidos atstovus užfiksuoti delegacijos ekskursijos akimirkas istorinei atminčiai! Apie dalyvavimą praneškite media@genocid.lt
Okupacijų ir laisvės kovų muziejus įrengtas buvusiuose KGB rūmuose, kuriuose 50 metų veikė režimo represinės tarnybos - NKVD, NKGB-MGB-KGB, planavusios ir vykdžiusios Lietuvos gyventojų trėmimus, suėmimus, persekiojimus ir kitus sovietų nusikaltimus. Eksponuojamos KGB kalėjimo kameros paliktos tokios, kokias jas rado muziejaus kūrėjai, nutraukus KGB veiklą Lietuvoje 1991 m. rugpjūtį. Svečiai apžiūrės mirties nuosprendžių vykdymo, kankinimo kameras, susipažins su ginkluoto pasipriešinimo ekspozicijomis, trėmimų ir gulago salėmis, KGB veiklos darbu ir Holokausto Lietuvoje ekspozicija.

 

Pagarbiai
Aurelija Juodytė
Vyresnioji patarėja rinkodarai
Okupacijų ir laisvės kovų muziejus || Memorialinis departamentas
Aukų g. 2A, 01113 Vilnius
Tel. (8 699) 25052, (8 686) 86545
El. paštas: aurelija.juodyte@genocid.lt

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-07-20 21:43
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media