2024 m. gegužes 3 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija: Dėl perteklinio apribojimo vartotojai ir vėl spaudžiami į kampą

2017-06-11
 
 

Mieli žurnalistai, kviečiame jus į spaudos konferenciją, kurios metu Kęstutis Kupšys, Asociacijos ,,Už sąžiningą bankininkystę" vadovas, pristatys, kaip bus varžomi vartotojų interesai ir stabdoma finansų rinkos plėtra, jei Seimas pritars Vidaus reikalų ministerijos pateiktam pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įstatymo pakeitimo projektui. Konferencijoje taip pat dalyvaus advokatas Rokas Bukauskas, kuris pateiks įstatymo projekto teisinį vertinimą ir argumentus dėl susidariusios situacijos.

Įstatymo projektu siekiama perkelti  ES direktyvą dėl finansų sistemos naudojimo pinigų plovimui ir teroristų finansavimui prevencijos. Tačiau Lietuva eilinį kartą prisiima didesnius įsipareigojimus ir perkelia griežtesnes nuostatas nei yra reikalaujama. Įstatymo projekte įtvirtinamos baigtinės ir ribojančios priemonės, kaip turi būti identifikuoti finansinių paslaugų klientai, nors to direktyva nereikalauja.

Konferencijos metu specialistai pristatys, kaip įstatymo projekto nuostatos, susijusios su klientų identifikavimu, atsilieps vartotojų interesams ir su kokiais sunkumais jie susidurs, jei įstatymas bus priimtas. Taip pat informuos, kokią įtaką siūlomos pataisos turės finansinių paslaugų rinkai ir į Lietuvą ketinantiems ateiti naujiems fintech žaidėjams.

Renginys vyks birželio 12 dieną (pirmadienį), 11 val., naujienų agentūros BNS spaudos konferencijų salėje, kuri įsikūrusi prekybos centro „Panorama" verslo centre adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius. Į BNS biurą pėsčiomis galima patekti pro įėjimą į prekybos centrą iš T.Narbuto g. pusės bei liftu pakilus į 3 aukštą. Automobiliu rekomenduojame įvažiuoti iš T.Narbuto g. pusės į stovėjimo aikštelės - 1 arba - 2 aukštą bei liftu, esančiu geltonojoje zonoje, pakilti į 3 aukštą.

Kviečiame dalyvauti!

Kontaktinis asmuo

Kestutis Kupsys

Asociacijos „Už sąžiningą bankininkystę" vykdomasis direktorius

+370-698-76444

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-06-11 10:15
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media