2024 m. gegužes 4 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Švietimo profesinės sąjungos kviečia į viešą spaudos konferenciją

2017-06-07
 
 

Dideli mokytojų bendruomenės lūkesčiai į valdžią atėjus švietimo, kaip vieno iš nacionalinio saugumo elemento, svarbą deklaruojantiems politikams, žlunga.

Seimo nariams toliau dėstant apie švietimo svarbą, Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis, jo ministrų kabinete dirbanti švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė ir jos pavaldiniai pastarosiomis savaitėmis švietimo visuomenei pasiuntė akivaizdžius signalus, kad esminių permainų į gerą Lietuvos švietime laukti neverta.

Tam daryti laikas pasirinktas neatsitiktinai - šiuo metu ministerijų lygmenyje vyksta intensyvus 2018 metų valstybės biudžeto formavimas. Daugybė požymių, tarp kurių verta paminėti siekį atidėti etatinio mokytojų darbo apmokėjimo įvedimą, kolektyvinių derybų dėl švietimo šakos kolektyvinės sutarties vilkinimą, neapibrėžtoje ateityje planuojamą mokytojų darbo užmokesčio didinimo siejimą su neišvengiamu ir ženkliu dirbančių skaičiaus mažinimu, rodo, kad 2018 metų biudžete švietimo reikmės vėl bus finansuojamos likutiniu principu, t. y. tiek, kiek liks nuo kitų, Vyriausybei svarbesnių, šalies gyvenimo sferų aprūpinimo reikalingais ištekliais.

Švietimo profesinės sąjungos, atstovaujančios ikimokyklinio, priešmokyklinio, bendrojo, neformaliojo, profesinio, suaugusių ugdymo pedagogams ir aukštųjų mokyklų dėstytojams, nepasiruošusios taikstytis su tokiu atsainiu vykdomosios valdžios požiūriu į jaunosios kartos ugdymą ir Lietuvos valstybės nacionalinį saugumą, todėl birželio 8 d. (ketvirtadienį) 11.30 val. skverelyje prie Švietimo ir mokslo ministerijos rengia viešą spaudos konferenciją, kurios metu švietimo profesinių sąjungų lyderiai išdėstys savo įžvalgas, pateiks mokytojų nuomonę apie Švietimo ir mokslo ministrės J. Petrauskienės veiklą švietimo labui.

Viešą spaudos konferenciją organizuoja Lietuvos švietimo įstaigų profesinė sąjunga, Lietuvos švietimo profesinė sąjunga, Lietuvos mokytojų profesinė sąjunga, Švietimo ir mokslo profesinė sąjunga „Solidarumas" ir Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimas.

Spaudos konferencia įvyks 2017-06-08, ketvirtadienį 11:30 val. skverelyje prie Švietimo ir mokslo ministerijos

 

Kontaktinis asmuo

Eugenijus Jesinas

Lietuvos švietimo įstaigų profesinės sąjungos pirmininkas

Tel. 869816272

e.jesinas@gmail.com

 

Audrius Jurgelevičius

Lietuvos švietimo profesinės sąjungos pirmininkas

Tel. 865756288

info@svietimoprofsajunga.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-06-11 10:20
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media