2024 m. gegužes 4 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Žurnalistai kviečiami į EBPO Lietuvos ekonominės apžvalgos pristatymą

2016-03-14
 
 

Kovo 15 d., antradienį, 10 val. Vyriausybės posėdžių salėje bus pristatyta Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) Lietuvos prašymu atlikta pirmoji Lietuvos ekonominės apžvalgos ataskaita. 

„Narystė EBPO - svarbus Vyriausybės veiklos prioritetas. Mūsų tikslas - perimti ir su pažangiausiomis pasaulio valstybėmis pasidalinti sukaupta patirtimi, siekiant užtikrinti valstybės įmonių valdymo kokybę, didinti šalies konkurencingumą, pritraukti daugiau investicijų ir taip skatinti ekonomikos augimą. Remdamiesi EBPO ekspertų rekomendacijomis, esame pasiruošę įgyvendinti reikiamas reformas ir sklandžiai baigti stojimo į organizaciją procesą", - sako Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius. 

Apžvalgos tikslas - nustatyti, kokį poveikį ilgalaikiam šalies ekonomikos augimui ir makroekonominei padėčiai turi ūkio sektoriams taikomi sprendimai. Apžvalga labiau orientuota  į fiskalinės ir finansų politikos, produktyvumo didinimo, integracinio augimo skatinimo ir kitų sričių vertinimą ir rekomendacijas.

Renginio metu įžangines kalbas sakys premjeras A. Butkevičius ir EBPO generalinis sekretorius Angelas Gurria.

Žiniasklaidos atstovai kviečiami dalyvauti renginyje (bus galimybė užduoti klausimus). 

Žurnalistai, pageidaujantys dieną prieš renginį susipažinti su EBPO Lietuvos ekonomikos peržiūros ataskaita, gali kreiptis į EBPO atstovą el. paštu lawrence.speer@oecd.org arba telefonu +33 601 49 68 91. Atkreipiame dėmesį, kad peržiūros ataskaitos turinys pagal EBPO taisykles negali būti skelbiamas viešai iki renginio pradžios kovo 15 dieną, t. y. iki 10 val.

Dėmesio: prieš Lietuvos ekonominės apžvalgos ataskaitos pristatymą 9.30 val. premjeras Vyriausybės rūmų Žaliojoje salėje dalyvaus dvišaliame susitikime su EBPO generaliniu sekretoriumi (galimybė filmuoti ir fotografuoti pasisveikinimą ir susitikimo pradžią). 

2015 m. birželio 4 d. EBPO Ministrų taryba oficialiai pakvietė Lietuvą pradėti stojimo į organizaciją procesą. Lietuva EBPO šių metų sausio mėnesį jau įteikė Pradinį stojimo į organizaciją memorandumą, kuriame pateiktos šalies pirminės pozicijos dėl EBPO teisės aktų.

EBPO - tai šiuo metu 34 valstybes vienijanti organizacija, dažniausiai apibūdinama kaip „sėkmingų" valstybių klubas. Narystė organizacijoje šaliai suteikia didesnį matomumą pasaulyje, sustiprina investuotojų pasitikėjimą, atveria kelius į platesnes eksporto rinkas. 

Pranešimą paskelbė: - -, Spaudos tarnyba, Vyriausybės kanceliarija

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-03-14 10:54
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media