2024 m. gegužes 2 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija: Kas trukdo nedelsiant kompensuoti senatvės pensijas ir išspręsti „Sodros“ problemas?

2015-06-02
 
Darius Kuolis

Darius Kuolis

 

Tokia tema rytoj, trečiadienį, birželio 3-iąją, 11.00 val. naujienų agentūroje BNS (Jogailos g. 9/1) spaudos konferenciją rengia politinės partijos „Lietuvos sąrašas" pirmininkas Darius Kuolys ir finansų analitikas Stasys Jakeliūnas, buvęs premjero Algirdo Butkevičiaus patarėjas finansų klausimais.

Vyriausybė teikia Seimui svarstyti prieštaringai vertinamą ir labai sudėtingą Socialinį modelį. Bet ji iki šiol nėra išsprendusi akivaizdžių ir žymiai paprastesnių su socialinio draudimo sistema susijusių problemų, nėra ištaisiusi šiurkščių įstatymų pažeidimų. Tai trukdys įgyvendinti bet kokią esminę socialinio draudimo pertvarką, apie kurią kalbama Socialiniame modelyje.

Šių metų Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžetas patvirtintas šiurkščiai pažeidžiant įstatymą. Apie tai žino Vyriausybė, Seimas, Prezidentūra, Valstybės kontrolė ir „Sodros" taryba, tačiau niekas nėra daroma, kad šis akivaizdus pažeidimas būtų ištaisytas. Taip kuriama teisinio nihilizmo ir „Sodros" bei visos valstybės diskreditavimo atmosfera.

Be to, Seimo patvirtinta senatvės pensijų kompensavimo tvarka yra apgaulinga ir nuostolinga visiems šalies pensijų gavėjams. Po Konstitucinio Teismo sprendimo visas senatvės pensijas, tiek nedirbusiems, tiek ir dirbusiems pensininkams iš Valstybės biudžeto buvo galima kompensuoti jau pernai, nesukeliant jokių finansinių problemų valstybei. Premjero ir kitų Vyriausybės atstovų geopolitiniai ir makroekonominiai samprotavimai, kodėl to padaryti neįmanoma, yra visiškai nepagrįsti.

Spaudos konferencijoje bus pateikta daugiau informacijos apie šias ir kitas „Sodros" problemas, pasiūlyti jų sprendimo būdai.

Kviečiame dalyvauti!

Kontaktinis asmuo

Stasys Jakeliūnas tel. 8 686 15970

Darius Kuolys tel. 8 671 32461

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-06-02 18:23
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media