2024 m. gegužes 2 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija: „Šlapimo nelaikymas kaip nuosprendis – sėdėti namie, nedirbti. Kada tai baigsis?“

2015-06-02
 
 

Tarptautinės inkontinencijos savaitės Lietuvoje organizatorius VšĮ Inkocentras kviečia žurnalistus į spaudos konferenciją. Konferencijoje dalyvausiantis medikai, pacientų organizacijų atstovai atvirai kalbės apie opią sveikatos problemą - šlapimo nelaikymą.

Konferencija vyks BNS konferencijų salėje (Jogailos g. 9/1, Vilnius) birželio 8 d. 10 val.

Remiantis užsienio statistika, Lietuvoje gyvena 300 000 žmonių, kurie turi didesnio ar mažesnio stiprumo šlapimo nelaikymą. 20 proc. jų nepadės nei chirurginės operacijos, nei medikamentai - su šlapimo nelaikymu jiems teks taikytis visą likusį gyvenimą. Tai sudaro 60 000 žmonių. VLK duomenimis, 39 000 sergančiųjų gauna 1 ar 1,5 vnt. šlapimą sugeriančių gaminių per parą. Vadinasi, 21 000 lietuvių, kenčiančių dėl šlapimo nelaikymo yra palikti likimo valiai.

Būtent apie paliktus likimo valiai ir bus kalbama Inkocentro rengiamoje konferencijoje. „Apie tuos, kurie priversti likti namie, dėl šlapimo nelaikymo jie atsisako darbų, įprastos veiklos. Kodėl? Nes jie smirdi. Žmogus, nuo kurio sklinda šlapimo kvapas, nėra pageidaujamas. Norime kalbėti apie tuos, kurie lieka valdžios ir visuomenės nustumti į užribį", - sako VšĮ Inkocentras vadovė Jurga Misevičienė.

 Spaudos konferencijoje dalyvaus Rūta Udraitė Mikalauskienė, Spina bifida ir hidrocefalijos asociacijos vadovė, Gediminas Žižys, Lietuvos prostatos vėžiu sergančiųjų draugijos prezidentas, gydytoja neurologė Vaineta Valeikienė, Parkinsono draugijos pirmininkė ir Jurga Misevičienė, VšĮ Inkocentras vadovė.

Apie savo dalyvavimą spaudos konferencijoje prašome pranešti el. paštu ausenaite@inbox.lt iki birželio 4 d.

pagarbiai

Jurga Misevičienė,

VšĮ Inkocentras vadovė

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-06-02 11:05
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media