2024 m. balandžio 28 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Prezidentūroje konferencija skirta parlamentinių partijų susitarimo dėl užsienio, saugumo ir gynybos politikos vykdymui aptarti

2015-04-15
 
Gediminas Kirkilas

Gediminas Kirkilas

 

Seimas ir VDU kviečia į konferenciją Prezidento rūmuose, skirtą parlamentinių partijų susitarimo dėl užsienio, saugumo ir gynybos politikos vykdymui aptarti
Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininko pavaduotojas, Europos reikalų komiteto pirmininkas Gediminas Kirkilas ir Vytauto Didžiojo Universiteto (VDU) rektorius Zigmas Lydeka 2015 m. balandžio 17 d., penktadienį, 8.30 val., Prezidento rūmų Kolonų salėje rengia konferenciją, skirtą Lietuvos parlamentinių politinių partijų susitarimo dėl 2014-2020 m. Lietuvos Respublikos užsienio, saugumo ir gynybos politikos strateginių gairių, vykdymui aptarti. Susitarimas tarp 7 tuometinių Seime atstovaujamų politinių partijų buvo pasirašytas 2014 metų kovo 29 d., minint Lietuvos narystės NATO 10-metį.
Konferencijoje sveikinimo žodį tars Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Pranešimus skaitys Seimo Pirmininko pavaduotojas, Europos reikalų komiteto pirmininkas Gediminas Kirkilas, krašto pasaugos ministras Juozas Olekas, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto Artūras Paulauskas, Europos Parlamento narys Petras Auštrevičius, Vytauto Didžiojo universiteto profesorius Egidijus Aleksandravičius, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto profesorius Raimundas Lopata, kiti politikai, akademikai, politikos analitikai ir žurnalistai.  
Žurnalistai dėl dalyvavimo konferencijoje turi kreiptis į Prezidento kanceliarijos spaudos tarnybą - vyriausiąją specialistę Dovilę Dildaitę arba specialistą Paulių Kalmantą e. paštu (dovile.dildaite@president.lt, paulius.kalmantas@president.lt), ir jiems bus išrašyti leidimai patekti į Prezidento rūmus.
 
Kontaktams:
Seimo Pirmininko pavaduotojo Gedimino Kirkilo patarėja Danutė Karaliūnienė
Tel. nr. (8 5) 239 6025; mob. tel. nr. 8 699 04 014. e. paštas: Danute.Karaliuniene@lrs.lt
Seimo Pirmininko pavaduotojo Gedimino Kirkilo patarėja Morta Vidūnaitė
Tel. nr. (8 5) 239 6278; mob. tel. nr. 8 612 01121. e. paštas: Morta.Vidunaite@lrs.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-04-15 13:49
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media