2024 m. gegužes 3 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija - parodų ciklo "Tapatybės iliuzija" pristatymas

2015-02-17
 
Jolanta Šliužienė

Jolanta Šliužienė

 

Vasario 18 d., 11 val., asociacija „Lietuvos neįgaliųjų forumas" (LNF) kviečia į spaudos konferenciją - foto parodos „Tapatybės iliuzija" pristatymą, vyksiantį Kauno miesto muziejuje (M. Valančiaus g. 6, Kaunas).

Spaudos konferencijos dalyviai:

Jolanta Šliužienė, l.e.p. Direktorė, Neįgaliųjų reikalų departamentas prie LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos;

Jonas Ruškus, Jungtinių Tautų Neįgaliųjų teisių komiteto narys, Vytauto Didžiojo universiteto profesorius;

Dovilė Juodkaitė, asociacijos „Lietuvos neįgaliųjų forumas" prezidentė;

Darius Chmieliauskas, fotografas, parodų ciklos „Tapatybės iliuzija" autorius.

Spaudos konferenciją moderuoja Vytautas Šulcas.

Konferencijos metu bus pristatyti esminiai probleminiai klausimai, susiję su beveik 40 metų iš esmės nekeičiama Lietuvos žmonių su negalia socialinės globos sistema, iki šiol įtvirtinančia ydingą asmenų izoliaciją.

Tarp konferencijos temų: Kauno žmonių su negalia situacijos pristatymas, socialinės globos sistemos, institucinės globos paplitimo problematika ir perėjimo prie neįgaliųjų savarankiško gyvenimo bendruomenėje trukdžiai, mitai ir faktai dėl savarankiško gyvenimo galimybių, Jungtinių Tautų Neįgaliųjų teisių konvencijos reikalavimai dėl žmonių su negalia gyvenimo bendruomenėje, tarptautinės deinstitucionalizacijos tendencijos ir Lietuvos situacija, priežastys ir grėsmės.

Apie asmeninę patirtį ir žvilgsnį į nuasmenintą žmogaus su negalia kasdienybę socialinėje globoje pasakos „Tapatybės iliuzijos" autorius - Darius Chmieliauskas.

Asociacija „Lietuvos neįgaliųjų forumas" į parodos ciklo pristatymą yra pakvietusi Kauno miesto merą A. Kupčinską, Kauno rajono merą V. Makūną, Kauno miesto ir rajono savivaldybių ir seniūnijų atstovus, taip pat Kauno apskrities socialinės globos namų administracijos darbuotojus bei pačius minėtų įstaigų gyventojus, žmones su negalia ir juos atstovaujančias neįgaliųjų nevyriausybines organizacijas.

Asociacija „Lietuvos neįgaliųjų forumas" tikisi ypatingo dėmesio iš asmenų, tiesiogiai atsakingų už Lietuvos žmonių su negalia oraus gyvenimo galimybių suteikimą.

Parodų ciklas „Tapatybės iliuzija" organizuojamas įgyvendinant projektą „Ne(galia) vs GAL(ia) neįgaliųjų teisių užtikrinimui", remiamą Europos Ekonominės Erdvės finansinio mechanizmo NVO Programos Lietuvoje.

 

Kontaktinis asmuo

Laura Narbutaitė-Bilotienė

Komunikacijos projektų vadovė

Asociacija „Lietuvos neįgaliųjų forumas"

867592383

info@lnf.lt; laura@lnf.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-02-17 22:44
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media