2024 m. gegužes 1 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: . LITEXPO centre spaudos konferencija, kurioje bus pristatyta paroda “Studijos 2015" ir studijų aktualijos

2015-02-03
 
Dainius Pavalkis

Dainius Pavalkis

 

Vasario 4 d. 10.30 val. LITEXPO centre (konferencijų salėje 5.2) rengiama spaudos konferencija, kurios metu vasario 5-7 d. vyksiančią studijų ir profesinio mokymo parodą "Studijos 2015" ir studijų aktualijas pristatys švietimo ir mokslo ministras prof. Dainius Pavalkis, taip pat dalyvaus LITEXPO direktorius Mindaugas Rutkauskas ir projekto vadovė Gabija Zymonaitė bei Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Paulius Baltokas.

Vasario 5-7 d. LITEXPO parodų centre Vilniuje moksleivių laukia tradicinė studijų ir profesinio mokymo paroda "Studijos 2015". Parodoje bus galima susipažinti su universitetų, kolegijų ir profesinių mokyklų siūlomomis studijų programomis, sužinoti, kokios specialybės šiuo metu paklausiausios.

Vasario 5 d. 11 val. vyks oficialus parodos atidarymas. Parodą atidarys Seimo Pirmininko pirmasis pavaduotojas Vydas Gedvilas bei švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

Vasario 6 d. 11 val. parodoje "Studijos 2015" Švietimo ir mokslo ministerija rengia konferenciją "Rinkis atsakingai", kurios tikslas - padėti abiturientui pasirinkti ateities profesiją. Joje pranešimus skaitys švietimo ir mokslo viceministras Rimantas Vaitkus, Švietimo mainų paramos fondo direktorė Daiva Šutinytė, Švietimo ir mokslo ministerijos Profesinio mokymo ir orientavimo skyriaus vedėjas Mečislavas Griškevičius, Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendram priėmimui organizuoti (LAMA BPO) prezidentas Pranas Žiliukas.

Parodoje  dalyvaus daugiau nei 220 mokymo įstaigų iš Lietuvos ir 14 užsienio šalių, vyks daugiau nei 200 renginių. Bus atidaryta nauja parodos erdvė, kurioje moksleiviai galės sužinoti, kas yra kūrybinės industrijos, įsitraukti į įvairias su jomis susijusias veiklas. Taip pat dalyviai galės susipažinti su Lietuvos aukštosiose mokyklose sukuriamomis inovacijomis, netgi pabuvoti kitoje realybėje.

Parodoje vyks interaktyvus profesijų pristatymas, bus surengtas Nacionalinis profesinio meistriškumo konkursas, veiks karjeros konsultacijų ir psichologų zona. Joje mokiniai galės atsakyti sau į klausimus "Kas aš?" ir "Kuo aš noriu būti?".

 

Švietimo ir mokslo ministerijos

Komunikacijos skyrius

El. paštas info@smm.lt

 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-02-03 11:56
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media