2024 m. balandžio 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija kviečia į spaudos pusryčius

2015-01-09
 
LPSK pirmininkas Artūras Černiauskas

LPSK pirmininkas Artūras Černiauskas

  Gerbiami žurnalistai,

sausio 14 d. Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija (LPSK) kviečia Jus į spaudos pusryčius, kuriuose profesinių sąjungų atstovai pristatys savo poziciją dėl naujojo Darbo kodekso liberalizavimo.

Profesinių sąjungų atstovų nepasitenkinimą kelia tai, kad dokumentas, paliesiantis apie 1 mln. 400 tūkst. dirbančiųjų, rengiamas nediskutuojant su socialiniais partneriais, neatsižvelgiant į profesinių sąjungų siūlymus ir bandant aplenkti Trišalę tarybą. 

Maža to, Darbo kodeksas pristatomas atskiromis dalimis, todėl neįmanoma susidaryti bendro vaizdo ir suprasti pakeitimų esmės. O gal sąmoningai taip daroma, nes paisoma kažkieno interesų? Tačiau aiškėja viena - jame nelieka vietos socialinėms garantijoms: senos naikinamos, o naujų nepasiūloma. Nors Lietuvoje jos ir taip vienos mažiausių, palyginti su kitomis Europos Sąjungos šalimis.

Panašu, kad naujasis Darbo kodeksas kuriamas pataikaujant verslui ir bandant pritaikyti Lietuvos  Aukščiausiojo teismo praktikai, bet jokiu būdu ne atsižvelgiant į dirbančiųjų interesus.

Diskusijoje dalyvaus LPSK atstovai: pirmininkas Artūras Černiauskas, Lietuvos pramonės profesinių sąjungų federacijos (LPPSF) pirmininkas Juozas Neverauskas, Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinės sąjungos (LPSDPS) pirmininkas Aleksandras Posochovas, Lietuvos valstybės tarnautojų, biudžetinių ir viešųjų įstaigų darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Irena Petraitienė.

Į renginį kviečiame registruotis iki sausio 13 d. elektroniniu paštu komunikacija@lpsk.lt.

Renginio vieta - LPSK mažoji salė (J. Jasinskio 9-313, Vilnius).

Spaudos  pusryčiai vyks sausio 14 d. nuo 10.00 iki 11.30 val.

Informacija žurnalistams:

LPSK pirmininkas A. Černiauskas

arturas.cerniauskas@lpsk.lt

+37067383988

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-01-09 09:07
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media