2024 m. gegužes 4 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Žurnalistai kviečiamį į Radviliškį, kur bus atidaryta Radviliškio lokomotyvų depo riedmenų plovykla ir pademonstruotas jos veikimas

2014-12-05
 
 

Gerbiami žurnalistai, pirmadienį, gruodžio 8 d., 14.00 val. kviečiame Jus atvykti į Radviliškį, S.Daukanto g. 63, kur bus atidaryta Radviliškio lokomotyvų depo riedmenų plovykla ir pademonstruotas jos veikimas.

Norintys vykti, bet neturintys galimybių to padaryti savarankiškai, informuokite šiandien iki 14.00 val. - organizuosime specialų mikroautobusą.

2013-ųjų liepą bendrovė „HSC Baltic" pradėjo plovyklos statybos darbus. Statybos darbų vertė - 9,5 mln. litų be PVM. Plovykla statyta AB „Lietuvos geležinkeliai" lėšomis.

Pastatytoje plovykloje automatiniu būdu galės būti plaunamos automotrisės, taip pat visi vagoninio tipo ir manevriniai lokomotyvai. Ateityje plovykloje bus galima plauti ir planuojamus įsigyti elektrovežius. Plovykla unikali tuo, kad vienoje vietoje galima plauti skirtingų tipų riedmenis. Kaimyninėse šalyse kiekvienai lokomotyvo serijai yra statoma atskira plovykla.

Plovyklos pastatas yra 9 metrų aukščio ir užima 600 kvadratinių metrų plotą. Šalia pastato, po važiuojamąja dalimi, sumontuota įranga purvui nusodinti ir naftai surinkti. Skaičiuojama, kad plovykloje kasmet bus aptarnaujama daugiau nei 2000 riedmenų. Jie bus plaunami naudojant apytakinį vandenį. Pagrindinė apytakinės sistemos dalis - biologinio vandens valymo ir regeneravimo įrenginys, kuris leis 70 proc. panaudoto vandens grąžinti atgal į plovimo procesą.

 

Kviečiame dalyvauti ir lauksime atvykstant!

 

Vidmantas Gudas

Atstovas spaudai

AB „Lietuvos geležinkeliai"

Mindaugo g. 12, LT-03603 Vilnius, Lietuva

Tel.: +370 5 269 3029

Mob.: +370 615 87098 

email: v.gudas@litrail.lt

http://www.litrail.lt

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-12-05 11:14
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media