2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija: Kaip AB „Swedbank“ pasipelnys iš euro įvedimo Lietuvoje ir kiek tai teisėta ir sąžininga vartotojų atžvilgiu

2014-10-29
 
Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos generalinis direktorius Danas Arlauskas

Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos generalinis direktorius Danas Arlauskas

 

Š.m. spalio 30 d., ketvirtadienį,  9.00 val. naujienų agentūros BNS konferencijų salėje adresu Jogailos g. 9/1, Vilniuje, Lietuvos verslo darbdavių konfederacija rengia spaudos konferenciją tema „Kaip AB „Swedbank" pasipelnys iš euro įvedimo Lietuvoje ir kiek tai teisėta ir sąžininga vartotojų atžvilgiu".

Komercinio banko AB „Swedbank" klientai, kurie 2010-2013 metais ėmė būsto paskolas litais ir kuriems buvo taikoma vadinamoji „PRIME" kainodara, nuo 2015 metų dėl to, kad Lietuva priėmė sprendimą įvesti eurą, turės mokėti didesnes būsto palūkanas. Papildomos AB „Swedbank" pajamos iš tokių klientų per sutarčių galiojimo laikotarpį gali siekti apie šimtą milijonų litų. Kiekvienas klientas AB „Swedbank" papildomai sumokės nuo kelių iki keliasdešimt tūkstančių litų, priklausomai nuo paskolos dydžio ir jos trukmės. Tokiais veiksmais, kurių kol kas nesugeba arba nenori sustabdyti kompetentingos priežiūros institucijos, AB „Swedbank", mūsų manymu, diskredituoja euro įvedimo procesą Lietuvoje ir pažeidžia savo klientų teises, nes taip siekia privilegijuoto statuso tarp visų kitų šalies verslo įmonių, kurioms neleidžiama didinti kainų dėl euro įvedimo. AB „Swedbank" atstovai neneigia, kad ryšium su euro įvedimu keisis palūkanų apskaičiavimo tvarka į didėjimo pusę, todėl visiškai nesuprantamas jų vadovo parašas po memorandumu, įsipareigojančiu nedidinti kainų. Kyla abejonės dėl tokio AB „Swedbank" elgesio moralumo.

Spaudos konferencijoje dalyvaus:

- Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos generalinis direktorius Danas Arlauskas,

- Ministro pirmininko patarėjas finansams Stasys Jakeliūnas,

- Lietuvos bankų klientų asociacijos vadovas Rūtenis Paukštė.

Kviečiame dalyvauti.

 

Kontaktinis asmuo

Danas Arlauskas

Tel.. 8-5-2496448, 8 698 40353

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-10-29 13:27
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media