2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija: pavojingos cheminės medžiagos aptiktos dulkėse

2014-10-27
 
Dainininkas Jurgis Didžiulis

Dainininkas Jurgis Didžiulis

 

Gerbiami žurnalistai, norime Jus pakviesti dalyvauti spaudos konferencijoje, kurios metu bus pristatyti unikalaus Lietuvoje dulkių tyrimo rezultatai.

Baltijos aplinkos forumas tyrė 7 savanorių namų ir darbo aplinkos dulkių mėginius. Buvo ieškoma trijų plačiai paplitusių pavojingų cheminių medžiagų grupių - ftalatų, degumą mažinančių medžiagų ir perfluorintų junginių. Tyrimai parodė, kad pavojingų cheminių medžiagų yra visuose tirtuose dulkių mėginiuose. Specialistų teigimu, kenksmingą aplinką susikuriame patys - dulkėse jos atsiranda iš kasdien naudojamų gaminių.

Iš dulkių pavojingos cheminės medžiagos patenką į mūsų organizmą jas įkvėpiant ar paryjant. Kad problema egzistuoja ir Lietuva nėra išimtis parodė ir prieš pusmetį Baltijos aplinkos forumo atliktas 10 savanorių kraujo tyrimas. Visų jų kraujyje buvo rastas pavojingų cheminių medžiagų kokteilis.

Pavojingos cheminės medžiagos yra dirbtiniai, žmogaus sukurti junginiai, kurie yra itin patvarūs, linkę kauptis žmonių ir gyvūnų organizmuose ir siejami su įvairiomis lėtinėmis ligomis, pavyzdžiui, vėžiu, autoimuninėmis ligomis, vaisingumo problemomis.

Spaudos konferencijoje detaliau pristatysime tyrimų rezultatus, savanoriai pasidalins užplūdusiomis emocijomis, mintimis, Baltijos aplinkos forumo specialistai patars, kaip šių medžiagų kiekio namų aplinkoje nedidinti. Savanorių tarpe - dainininkas Jurgis Didžiulis, Aušros ir Vytauto Kažemikaičių šeima, biologijos mokytojas Gediminas Čapkauskas.

Spaudos konferencija vyks spalio 28 d. 11 val.  Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO, 5.5 salėje (Laisvės pr. 5).

Kraujo tyrimų pristatymas sulaukė didelio susidomėjimo. Tikimės jo sulaukti ir pristatant dulkių tyrimo rezultatus.

http://www.pagalvok.lt

Su pagarba


Rita Norvaišaitė

Aplinkosaugos komunikacijos specialistė

 

 

...

 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-10-28 12:40
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media