2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Žurnalistai kviečiami į akcijos „Rezervuota jaunimui“ pristatymą

2014-08-24
 
Algimanta Pabedinskienė

Algimanta Pabedinskienė

 

„Pakviesk Ministrę į pasimatymą" - tokiu šūkiu skelbsime Akcijos „Rezervuota jaunimui" pradžią. Akcija „Rezervuota jaunimui" skirta išgirsti jaunimo (14-29 m.) nuomonę apie labiausiai jų mėgstamas lankyti vietas. Akcijos pristatymas vyks: rugpjūčio 28 d., 11:00 val. Moniuškos skverelis (šalia šv. Kotrynos bažnyčios Vilnius g. 30), Vilnius.

Pristatyme dalyvaus ir su žiniasklaida bei susirinkusiais jaunuoliais bendraus socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, Jaunimo reikalų departamento direktorius Mindaugas Kuliavas.

Pristatymo metu veiks trys skirtingos inscenizuotos erdvės, kuriose bus atvaizduotos šiomis dienomis jaunimo dažniausiai  lankomos vietos . Šiose erdvėse įsikūrę jaunuoliai pasakos tiek Ministrei, tiek ir visiems susirinkusiesiems apie tai, kodėl mėgsta lankytis būtent šiose vietose, atsakys į klausimus.

Akcijos pristatymo pabaigoje keletui jaunų žmonių bus suteikta proga sudalyvauti mini pasimatyme su socialinės apsaugos ir darbo ministre, kurio metu jie turės galimybę užduoti ministrei keletą juos dominančių klausimų.

Eiga:

11:00-11:02 - socialinės apsaugos ir darbo ministrės sveikinimo kalba „Kodėl jaunimui svarbu turėti mėgstamas vietas, o visuomenei apie jas žinoti?"

11:02-11:05 - JRD direktoriaus kalba „Akcijos „Rezervuota jaunimui" pristatymas"

11:05-11:10 - ministrė atsako į žiniasklaidos ir susirinkusiųjų klausimus

11:05-11:15 - socialinės apsaugos ir darbo ministrė apžiūri tris skirtingas zonas „Atviras jaunimo centras / Atvira jaunimo erdvė", „Mokykla", „Laisvalaikio erdvė", pabendrauja su ten susirinkusiais jaunuoliais  bei, įvertinusi erdvę, apdovanoja ją „Rezervuota jaunimui" ženklu.

11:15-11:20 - susirinkę jaunuoliai turi galimybę pakviesti ministrę į mini pasimatymą.

11:20 - akcijos pristatymo pabaiga, žurnalistų klausimai.

Apie akciją

„Rezervuota jaunimui" akcija skirta išgirsti jaunimo (14-29 m.) nuomonę apie labiausiai jų mėgstamas lankyti vietas.

Akciją vyksta dviem etapais: pirmasis etapas trunka mėnesį laiko ir jo metu jaunuoliai specialiai akcijai sukurtame interneto puslapyje www.rezervuotajaunimui.lt žymi jų mėgstamiausias vietas visoje Lietuvoje. Šio etapo metu jaunuoliai ne tik registruoja vietas, tačiau balsuoja ir už puslapyje jau esančias vietas spausdami mygtuką „Man irgi patinka".

Antrasis etapas trunka 2 savaites, jo metu naujų vietų internetiniame puslapyje registruoti nebegalima. Šiame etape dalyviai balsuoju už vieną iš trijų kiekvienoje savivaldybėje daugiausiai balsų surinkusią vietą. Akcijos pabaigoje daugiausiai balsų gavusias vietas specialiu ženklu apdovanos Socialinės apsaugos ir darbo ministre. Be to, jaunimas turės galimybę šiose vietose į pasimatymą pakviesti socialinės apsaugos ir darbo ministrę, užduoti rūpimus klausimus, padiskutuoti aktualiomis temomis.

Plačiau apie akciją www.rezervuotajaunimui.lt

Apie savo dalyvavimą prašytumėme pranešti iki 2014-08-27  15 val. el. paštu: milda.petkeviciute@jrd.lt arba telefonu (8-5) 2 497 117.

Kontaktinis asmuo

Valda Vaitiekūnaitė

Vyriausioji specialistė

LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija

Tel. 266 8122

Valda.Vaitiekunaite@socmin.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-08-24 20:54
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media