2024 m. gegužes 3 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferenciją, kurios metu bus pristatyta gyventojų patiriamo streso problematika Lietuvoje

2014-03-13
 
 

Gerbiamieji, maloniai kviečiame Jus į spaudos konferenciją, kurios metu bus pristatyta gyventojų patiriamo streso problematika Lietuvoje.

Spaudos konferencija vyks š. m. kovo 14 d. (penktadienį), 11 val. BNS konferencijų salėje, Jogailos 9/1, Vilnius (4 aukštas).

Reprezentatyvi gyventojų apklausa atskleidė, jog net 9 iš 10 gyventojų Lietuvoje pastaraisiais metais jautė streso simptomus. Taip pat paaiškėjo, jog stresą gyventojai išlieją šaukdami ir bardamiesi ant artimųjų, pasinerdami ne tik į savo pomėgius, bet ir alkoholio vartojimą.

Spaudos konferencijos metu bus pristatyti išsamūs gyventojų apklausos rezultatai, gydytojai papasakos apie streso priežastis, kokių ligų priežastimi jis tampa, taip pat pristatys socialines, ekonomines ir psichologines streso pasekmes bei pateiks rekomendacijas, kaip kovoti su stresu.

Lietuvos neurologų asociacijos prezidentas prof. Valmantas Budrys taip pat pirmą kartą pristatys įrankį, kuriuo bet kuris Lietuvos gyventojas galės įsivertinti savo streso lygį. Streso testą sukūrė Vengrijos streso valdymo ekspertų komisija. Testą naudojimui Lietuvoje įvertino ir patvirtino Lietuvos neurologų asociacija.

Spaudos konferencijoje kalbės Lietuvos neurologų asociacijos prezidentas, VU MF Neurologijos ir neurochirurgijos klinikos vadovas, VUL Santariškių klinikų Neurologijos centro direktorius prof. Valmantas Budrys ir Europos psichoterapijos asociacijos prezidentas, Lietuvos psichoterapijos draugijos prezidentas doc. Eugenijus Laurinaitis.

Maloniai kviečiame dalyvauti!

 

Kontaktinis asmuo

Živilė Kaminskienė, tel.: (8 5) 278 84 91,

mob. 8682 93777,

el. paštas: zivile@icbaltic.lt.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-03-13 15:27
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media